Piroska
-2 °C
5 °C

Két kamionbaleset, hat halott

2005.06.25. 10:26
Hárman meghaltak, hárman súlyosan megsérültek, amikor kamion és mikrobusz ütközött az M1-es autópályán Komárom térségében szombaton reggel. Halálos kimenetelű közúti baleset történt szombat hajnalban Zala megyében is, a kamionnal ütköző autóban mindenki meghalt.

A Fiat Ducatoban öten utaztak, közülük hárman életüket veszítették az ütközés következtében. A mikrobuszból kimentett két túlélőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, a kamon sofőrjét ugyancsak hasonló állapotban vitték el a mentők a baleset helyszínéről.

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a Győr felé vezető sávokat lezárták, a forgalmat a komáromi lehajtónál elterelik. A forgalom előreláthatólag kora délutánra állhat helyre. A baleset pontos okait szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Családi tragédia

Halálos kimenetelű közúti baleset történt szombaton fél hat körül Zala megyében is. A hetes főúton, a sormási elágazásnál, Szepetnek közelében egy kamion és egy személyautó frontálisan ütközött egymással, értesült az MTI.

Egy budapesti család - apa, anya és tizenéves kislányuk - halt meg a Peugeot limuzinban, ami idáig ismeretlen okból tért át a szemközti sávba, mondta el az Indexnek Csizmadia Péter a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A család autója egy román rendszámú kamionnal ütközött, a kamionsofőr nem sérült meg a balesetben.

A hetes főutat a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalom nem sokkal tizenegy óra előtt állhatott csak helyre. A baleset pontos körülményeit a nagykanizsai rendőrkapitányság vizsgálja szakértők bevonásával.