Fejszével verte agyon a szomszédot

2003.12.01. 09:40
Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint fejszével agyonverte ittas szomszédját Nagybakónakon - tudta meg a HavariaPress.
Az eset szombaton történt a Zala megyei településen, a gyanúsítottat vasárnap délután fogták el a rendőrök.

Az eddigi adatok szerint a férfi lakására ittas állapotban tört rá egy pár házzal arrébb lakó szomszédjuk. A hívatlan látogató szidalmazni kezdte a családot, a családfő ezért kitessékelte őt a házból. Az udvaron azonban a szóváltás tovább folytatódott, végül a házigazda megelégelte a vitát, s a fészer előtt álló fejszével, több ütéssel agyonverte a szomszédot.

Mivel a férfi a holttestet szombat este már nem tudta eltüntetni, ezért - hogy az útról ne lehessen észrevenni -, Ladájával fölé hajtott. Vasárnap déltájban azonban néhány járókelő így is rátalált a testre, majd rögtön értesítették a rendőrséget.

A nyomozók rövid idő alatt megállapították az áldozat személyazonosságát, majd előállították és őrizetbe vették a fölötte álló autó tulajdonosát. A helybéli férfi beismerte tettét, ellene emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.