Géza
-11 °C
-4 °C

Elsüllyedt egy sétahajó

2004.03.07. 13:38
Egy ember meghalt, amikor Baltimore közelében elsüllyedt egy sétahajó. A hatóságok helyi idő szerint vasárnap reggel befejezték a három eltűnt helikopteres keresését.
Az AP jelentése szerint egy ember meghalt és három eltűnt, amikor elsüllyedt egy sétahajó Baltimore közelében. Az amerikai hatóságok jelentései szerint vihar miatt szenvedett balesetet a hajó Inner Harbour mellett.

A sétahajón volt megfelelő mentőfelszerelés, de az utasokat nem kötelezték arra, hogy viseljék a mentőmellényeket - közölte az AP-nek a baltimore-i tűzoltóság vezetője, William Goodwin. A baleset olyan gyorsan történt, hogy a fedélzeten senkinek nem volt ideje arra, hogy felvegye a mentőmellényt.

Tovább keresnek

A mentőalakulat beszámolói szerint tucatnyian próbáltak a roncsokra kapaszkodni a jéghideg vízben. "Olyan volt, mint egy rémálom" - állította egy szemtanú. Melvin Johnson éppen a közelben oktatott, amikor a hajó felborult. "A szél egyszerűen elsodorta a hajót, mint egy játékot".

A baleset után a közelben tartózkodók azonnal a szerencsétlenül járt sétahajó közelébe húzódtak, és mentőövekkel húzták ki az embereket. A hatóságok szerint, ha senki nem tartózkodik a közelben, sokkal nagyobb tragédia történhetett volna. Ahhoz képest, mekkora vihar tombolt a térségben, szerencsésen kevés a halálos áldozat - jegyezte meg Martin O'Malley, Baltimore polgármestere.

A jéghideg vízből huszonkét embert sikerült kiemelni, Egy nő a kórházba szállítás után meghalt, ketten kritikus állapotban vannak. A hajón 23 utas és két fős személyzet tartózkodott.

A mentőalakulat helyi idő szerint vasárnap hajnalban berekesztette a túlélők utáni helikopteres kutatást. Bár a hatóságok már nem remélik, hogy további túlélőket találnak, reggel folytatták a kutatást.