Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszélyesen közel került egymáshoz két Boeing

2008.04.13. 12:32
Moszkva légterében egy orosz repülőgép nem az előírt magasságot tartotta, így az előírt távolságnál 19 kilométerrel közelebb repültek egymáshoz.

Veszélyesen közel került egymáshoz egy Boeing 767-es és egy Boeing 737-es repülőgép vasárnap a moszkvai Seremetyevo repülőtér felett.

Az amerikai Delta légitársaság Atlantából érkező Boeing 767-ese éppen leszállt, amikor a Don-Avia orosz légitársaság 737-ese már a kifutópálya felett repült néhány pillanattal a felszállás után. A hivatalos közlemény szerint az orosz légitársaság gépének személyzete hibázott, amikor nem tartották a szükséges magasságot miután az utasszállító felszállt. A légiirányítók azonnal arra utasították a pilótákat, hogy csökkentsék a magasságot. A két gép összsebessége 1100 kilométer per óra volt, azaz egymáshoz viszonyítva ennyivel repültek. Távolságuk egymástól 11 kilométer volt, de az előírás szerint 30 kilométernek kell lennie.

A Delta gépén 219 utas és 12 főnyi személyzet volt, a Don-Avia repülőgépén 51 utas és hatfőnyi személyzet utazott.