Gusztáv
-4 °C
1 °C

Betörtek egy bankba a fővárosban

2004.01.02. 17:23
Betörtek egy bankba a fővárosban, az ismeretlen elkövetők megrongálták a páncélszekrényt és a bankjegykiadó automatát - erősítette meg az MTI értesülését a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken. Zsákmányuk legfeljebb tízmillió forint lehetett.
Maximum tízmillió forint lehetett abban a pénzkiadó automatában, amelyet ismeretlenek nyitottak fel az Andrássy út egyik pénzintézetében - tudta meg a HavariaPress. Ennyivel töltötték fel ugyanis a bankjegykiadót az ünnepek előtt, ám valószínűleg a bűncselekmény elkövetéséig valamennyit felvettek már belőle az ügyfelek.

A Postabank automatájában, a pénzintézet szóvivője szerint, legfeljebb néhány millió forint volt. A szóvivő hangsúlyozta: az ügyfeleket kár nem érte.

A betörést egy járókelő vette észre ma délután - a bank ajtaja ugyanis tárva-nyitva állt a munkaszünet ellenére. A hátsó helyiségben lévő páncélszekrény, melyet szintén megrongáltak, üres volt, értéktelen papírokon kívül mást nem tartalmazott.

A rongálási kár felmérése még folyamatban van, de a biztonsági kamerák felvételei értékelhetetlennek bizonyultak - állapította meg a vizsgálat.