Lövöldözés egy óbudai banknál

2005.09.14. 13:47
Két bankrabló támadt meg egy pénzintézetet a III. kerületi Vízimolnár utcánál. Egyikük a bankba lépve rárontott a biztonsági emberre, a földre teperte, és több lövést is leadott. Az őrt egy lövedék eltalálta, sérüléseiről egyelőre nincs információ. A rabló a pénzt megszerezve kint várakozó társával egy motoron menekült el. A rendőrség egymilliót ajánlott fel a nyomravezetőknek.

Egymillió forintot ajánlott fel a rendőrség annak, aki nyomra vezeti a hatóságot a kora délután, Óbudán történt fegyveres bankrablás ügyében, adta hírül a HavariaPress.

Lábonlőtte az őrt

A III. kerületi Vízimolnár utcában lévő Inter-Európa bankfiókba szerdán egy óra körül lépett be egy bukósisakot viselő férfi. A támadó rárontott a biztonsági őrre, a földre teperte és több lövést is leadott, amelyek egyike megsebesítette az őrt. Rajta kívül más nem sérült meg, a bankban csak alkalmazottak tartózkodtak, ügyfél nem volt a helyiségben.

A meglőtt biztonsági őrt a rabló betuszkolta egy mellékhelyiségbe és rázárta az ajtót. Ezután felszólította az alkalmazottakat a bevétel átadására, ennek a pénztárosok eleget tettek. A megszerzett pénzzel az elkövető kiszaladt a bankból, és egy, a közelben várakozó társával együtt egy kék MZ motorralé elhajtottak a helyszínről.

A biztonsági őrt lábán érte a lövés, azóta már kórházba vitték, állapota kielégítő, tudta meg az Index helyszínen tartózkodó tudósítója. A rabolt összeg nagyságáról nem adott egyelőre tájékoztatást a rendőrség, valószínüleg a bank nem adott erre még felhatalmazást.

Üldözés mikrobusszal

A HavariaPress információi szerint a rabló egy rövid ujjú inget viselő, legalább száz kilós, fehér bukósisakos férfi volt. A motort egy jóval vékonyabb testalkatú férfi vezette, aki szintén fehér bukósisakot viselt.

Az eddigi adatok szerint nem kizárt, hogy a rablók a zsákmányukkal áthajtottak az Északi összekötő vasúti híd járdáján a pesti oldalra, ezért a rendőrség az észak-pesti kerületekben is keresi őket. Budapest Rendőrfőkapitánya egyúttal egymillió forintot ajánlott fel, az ügy nyomravezetője részére.

Az Index tudósítója több szemtanútól is azt az információt kapta, hogy a motorral menekülő rablókat a helyiek egy kék mikorbusszal üldözőbe vették, de végül nyomukat veszítették. A bankfiók egyébként a Pók utcai lakótelepen van, egy tízemeletes panelház aljában. A csendes kis utcában a fiókon kívül boltok is vannak, a rendőrség folyamatosan hallgatja ki az esetleges szemtanúkat.

  • Tippek
  • Hírek