Ödön
1 °C
11 °C

Egy nő lehet a barcelonai sorozatgyilkos

2006.07.05. 14:31
Az elmúlt egy hónapban három 70-90 év körüli nőt öltek meg Barcelonában. A sorozatgyilkosnak más áldozata is lehet.

Öreg nőkre vadászó sorozatgyilkost keres a spanyol rendőrség. Barcelonában június 18-a óta három 70-87 év közötti idős nő megölése ügyében a rendőrök egy 45-55 éves, barna hajú, mintegy 160 centiméter magas asszonyt keresnek.

A helyi rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a nyomozók egy biztonsági kamera által készített fotóval rendelkeznek a nőről. Arra gyanakszanak, hogy még egy további hasonló gyilkosság tettese is a keresett nő lehet.

Az ügy azért is érdekes, mert a kriminalisztika történetében rendkívül ritka a női sorozatgyilkos. A sorozatgyilkosok többnyire fehér bőrű, 20-30 éves férfiak, akik valamilyen szexuális problémával küzdenek és csekély önbecsüléssel bírnak, hajlanak a szadizmusra, áldozataikat gyakran megalázzák, megkínozzák.

A sorozatgyilkosok között előforduló kevés nő többsége vagy úgynevezett "fekete özvegy", aki férjeit, szeretőit, vagy más családtagjait öli sorra, vagy "fekete angyal", aki idős, vagy éppenséggel csecsemő áldozatait abban a tévhitben küldi a másvilágra, hogy ezzel enyhíti szenvedéseiket, olvasható az Internet Crime Archive (Internet Bűnügyi Archivum) című amerikai honlapon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?