Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Egy nő lehet a barcelonai sorozatgyilkos

2006.07.05. 14:31
Az elmúlt egy hónapban három 70-90 év körüli nőt öltek meg Barcelonában. A sorozatgyilkosnak más áldozata is lehet.

Öreg nőkre vadászó sorozatgyilkost keres a spanyol rendőrség. Barcelonában június 18-a óta három 70-87 év közötti idős nő megölése ügyében a rendőrök egy 45-55 éves, barna hajú, mintegy 160 centiméter magas asszonyt keresnek.

A helyi rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a nyomozók egy biztonsági kamera által készített fotóval rendelkeznek a nőről. Arra gyanakszanak, hogy még egy további hasonló gyilkosság tettese is a keresett nő lehet.

Az ügy azért is érdekes, mert a kriminalisztika történetében rendkívül ritka a női sorozatgyilkos. A sorozatgyilkosok többnyire fehér bőrű, 20-30 éves férfiak, akik valamilyen szexuális problémával küzdenek és csekély önbecsüléssel bírnak, hajlanak a szadizmusra, áldozataikat gyakran megalázzák, megkínozzák.

A sorozatgyilkosok között előforduló kevés nő többsége vagy úgynevezett "fekete özvegy", aki férjeit, szeretőit, vagy más családtagjait öli sorra, vagy "fekete angyal", aki idős, vagy éppenséggel csecsemő áldozatait abban a tévhitben küldi a másvilágra, hogy ezzel enyhíti szenvedéseiket, olvasható az Internet Crime Archive (Internet Bűnügyi Archivum) című amerikai honlapon.