József, Bánk
-7 °C
0 °C

Őrizetben a bátaszéki gyilkosság gyanúsítottja

2003.06.03. 17:38
Beismerte tettét az a fiatalember, aki április 7-én, jelentős tartozásai miatt, megölte és kirabolta egy benzinkút kezelőjét. A férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.
Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint a bevételért meggyilkolt egy benzinkutast Bátaszéken - jelenti a HavariaPress. A tolnai kisváros benzinkútjának kezelőjét április 7-re virradó éjszaka gyilkolták meg több késszúrással. A rablógyilkos a helyszínről háromnapi bevételt, csaknem 700 ezer forintot vitt el. A rendőrség már a helyszíni szemle alapján feltétezte, hogy a tettes ismerhette a kútkezelőt.

A közeli Dunaszekcsőn még aznap előkerült egy véres szabadidőruha, egy cipő és egy Avanti feliratú pénzkazetta. A nyomok vizsgálata, illetve az áldozat ismeretségi körének felderítése alapján a nyomozók felfigyeltek egy büntetlen előéletű bátaszéki férfira. A huszonéves férfi rendszeresen látogatta a helyi benzinkutat, és több más körülmény is ráterelte a gyanút. A szakértői vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy a gyilkosság helyszínén talált nyomok egy része a férfitól származik. A többször kihallgatott 22 éves gyanúsított végül hétfőn beismerte a gyilkosság elkövetését.

Elmondása szerint jelentős tartozásai voltak, s amiatt volt szüksége a pénzre. A fiatal támadó késsel felfegyverkezve látogatta meg az ismerős benzinkutat, és azonnal nekirontott a kutasnak. A férfiba addig vagdosta a kést, amíg a kutas életjelet adott, majd magához vette a pénzes kazettát. Végül bezárta maga mögött az ajtót, és gyalog indult el a helyszíntől egy kilométernyire lévő kocsijához. A kocsiban számolta meg az elvitt pénzt, és ott vetette le véres ruháit is, melyeket egy dunaszekcsői kukába dobott ki. A férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.