Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Halálos terepjáró-baleset a somogybabodi siratófalon

2008.05.10. 16:46
Egy meredek dombra akartak feljutni Somogybabodon egy terepjáróval két osztrák versenyző, azonban a próba nem sikerült, felborultak. Az utas meghalt, a sofőr vállficammal megúszta a balesetet.

Azonnal meghalt az a 32 éves fiatalember, aki társával felborult egy terepjáróval a somogybabodi off road fesztivál melletti gyakorlópályán. A két osztrák állampolgár a terepjáróversenyre készült, a fesztiváltól több mint 5 kilométernyire lévő tereppályán gyakoroltak.

Egy úgynevezett siratófalon akart feljutni a 25 éves osztrák sofőr és 32 éves utasa. A tetejére azonban már nem értek fel, egy bucka megdobta az autó elejét, ezután az szó szerint hanyatt bukfencezett a meredek lejtő végéig.

Off Road terepjáró fesztivál Somogybabodon

A sofőr egy vállficammal megúszta a balesetet, utasa azonban azonnal meghalt.

A terepjárók versenye pénteken kezdődött, a helyszínen egyelőre nem történt komolyabb baleset. "Szerencsére itt náluk az elmúlt napon, az elmúlt 24 órában három csukló, két boka tört el, tehát ez volt az össz veszteségünk" - mondta a fesztivál sajtófőnöke.

sricsi "Somogybabod 2008" nevű albuma

A rendőrség kihallgatta a balesetet okozó 25 éves osztrák fiatalembert, és halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt eljárást indított ellene. A férfit hazaengedték, szabadlábon védekezhet.