Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

A betörő fél órára megpihent a háziasszony mellett

2008.09.25. 13:01
Valaki lehúzta a takarót a kedd éjszaka a nyírcsászári nőről, aki erre felébredt és fél órát feküdt az idegen mellett. Később a kiosonó férfit a spájzablakban kapta el, írta a Szabolcs online.

A halálra rémült hölgy felült, majd néma csendben várt, saját érzése szerint csaknem fél órát, miközben valaki az ágya mellett feküdt. Az idegen végül kikúszott a szobából, de neszezése a többi helyiségből tovább hallatszott. A nő ekkor kiment a hálószobából, elkapta a spájzablakon éppen kifelé mászó alak ruháját és segítségért kiáltott.

A fiatalember kérte, hogy hagyja abba a kiabálást, inkább odaadja saját telefonját, azon hívják a rendőrséget. Közben két szomszéd is átjött, és a rendőrök érkezéséig ott tartották az ellenállást továbbra sem tanúsító személyt. A Nyírbátori Rendőrkapitányság eljárása során kiderült, hogy az ugyanabban az utcában lakó 20 éves férfi késével az egyik ablak szúnyoghálóját kivágva jutott be a házba. DVD lejátszót, mobiltelefonokat és egyéb műszaki cikket tulajdonított el, amiket átvitt saját lakására. Ezután visszament, hogy mást is lopjon.

A betörőnél mobiltelefont, ékszereket, pénzt, CD lejátszót és rózsafűzért találtak. A tetten ért fiatalember nem is tagadta a lopást. Azt mondta, a sértett ágyában is értékek után kutatott volna, amikor véletlenül hozzáért a nő lábához. Hallotta, amint megmozdul a hölgy, de azt hitte, nem ébredt fel teljesen. Lefeküdt az ágy mellé, és csak akkor kúszott ki, amikor úgy gondolta, hogy a nő már visszaaludt. Amikor a hölgy elkapta, nem is próbált menekülni, mert tudta, hogy úgyis lebukott - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Fülöp Gergely rendőrfőhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-bereg Megyei Rendőrkapitányság sajtószóvivője.