Olivér
5 °C
8 °C

Bombariadó a 3-as metrón

2007.02.17. 17:50
Délután negyed hatkor érkezett a riasztás, hogy bomba van a 3-as metró vonalán. Az utasokat kimentették, de a szakemberek nem találtak bombát

Szombat délután negyed hat körül teljes vonalában leállt a hármas metró, értesítették szerkesztőségünket. A szerelvények nem indultak tovább az állomásokról, és megkérték az utasokat, hogy hagyják el a kocsikat. Az Újpest központ megállónál lehúzták a vasrácsokat, mintha hosszabb munkákra készültek volna a BKV emberei.

Az MTI értesülései szerint bombafenyegetés érkezett a mentőszolgálathoz szombaton délután negyed hat tájban. Az üzenetből kiderült, hogy a robbantást a 3-as metró vonalán kívánják végrehajtani.

Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője elmondta, hogy a tűzszerészek a helyszínre siettek, ahol a BKV szakembereivel egyeztettek az átvizsgálás mikéntjéről. Mihálszky Gábor, a BKV Zrt. fődiszpécsere elmondta, hogy 17.21 és 17.41 között a vonal néhány megállóját a rendőrség lezárta az utasforgalom elől, ez idő alatt vizsgálat nem történt. Később utasforgalom mellett vizsgálták át szerelvényeket a végállomásokon. A keresés Az este negyed nyolcig tartott, de nem találtak robbanószerkezetet a 3-as metró vonalán.

A BKV illetékese az Indexnek elmondta, még nem lehet tudni, hogy mennyi időbe telik az átvizsgálás, de fél órát legalább igénybe fog venni. A közlekedési vállalatnál ugyanakkor műszaki hibára hivatkoztak, annak természetéről nem kívántak felvilágosítást adni.

Szombaton a metrós fenyegetés már a második volt. Délelőtt bombariadó miatt zárták le a Nyugati pályaudvar területét. A rendőrségre fél 11 tájban érkezett a hívás, amiben egy ismeretlen férfi közölte, hogy bomba fog robbanni a Nyugati pályaudvaron.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) sajtóreferense elmondta, a tűzszerészek nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Kutyák és műszerek segítségével vizsgálták át a vonatokat és a peronokat, de nem találtak robbanószerkezetet. A másfél órás kényszerszünet 20-25 vonatot érintett. Késésekre a nap hátralévő részében is lehet számítani, hiszen csak fél egykor indulhattak el a 11 órás járatok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?