Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Bombariadó a 3-as metrón

2007.02.17. 17:50
Délután negyed hatkor érkezett a riasztás, hogy bomba van a 3-as metró vonalán. Az utasokat kimentették, de a szakemberek nem találtak bombát

Szombat délután negyed hat körül teljes vonalában leállt a hármas metró, értesítették szerkesztőségünket. A szerelvények nem indultak tovább az állomásokról, és megkérték az utasokat, hogy hagyják el a kocsikat. Az Újpest központ megállónál lehúzták a vasrácsokat, mintha hosszabb munkákra készültek volna a BKV emberei.

Az MTI értesülései szerint bombafenyegetés érkezett a mentőszolgálathoz szombaton délután negyed hat tájban. Az üzenetből kiderült, hogy a robbantást a 3-as metró vonalán kívánják végrehajtani.

Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője elmondta, hogy a tűzszerészek a helyszínre siettek, ahol a BKV szakembereivel egyeztettek az átvizsgálás mikéntjéről. Mihálszky Gábor, a BKV Zrt. fődiszpécsere elmondta, hogy 17.21 és 17.41 között a vonal néhány megállóját a rendőrség lezárta az utasforgalom elől, ez idő alatt vizsgálat nem történt. Később utasforgalom mellett vizsgálták át szerelvényeket a végállomásokon. A keresés Az este negyed nyolcig tartott, de nem találtak robbanószerkezetet a 3-as metró vonalán.

A BKV illetékese az Indexnek elmondta, még nem lehet tudni, hogy mennyi időbe telik az átvizsgálás, de fél órát legalább igénybe fog venni. A közlekedési vállalatnál ugyanakkor műszaki hibára hivatkoztak, annak természetéről nem kívántak felvilágosítást adni.

Szombaton a metrós fenyegetés már a második volt. Délelőtt bombariadó miatt zárták le a Nyugati pályaudvar területét. A rendőrségre fél 11 tájban érkezett a hívás, amiben egy ismeretlen férfi közölte, hogy bomba fog robbanni a Nyugati pályaudvaron.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) sajtóreferense elmondta, a tűzszerészek nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Kutyák és műszerek segítségével vizsgálták át a vonatokat és a peronokat, de nem találtak robbanószerkezetet. A másfél órás kényszerszünet 20-25 vonatot érintett. Késésekre a nap hátralévő részében is lehet számítani, hiszen csak fél egykor indulhattak el a 11 órás járatok.