Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Batman elkapta a drogdílereket

2006.11.13. 10:52
Tavaly karácsonyi kórusnak, idén Batmannek és Robinnak álcázták magukat a rendőrök Dorsetben. Az akció teljes sikert hozott.

Bizarr titkos művelet során kapcsolatak le drogdílereket az angliaia Dorsetben. Tony Smith őrmester és Mike Holman őrvezető Batmannek és Robinnak felöltözve csapott le gyanúsítottjaira, írja a Daily Mail.

Akcióban a Dinamikus Duó

A két rendőr - akiket a weymouthi őrsön csak Dinamikus Duóként emlegetnek - részegnek tetették magukat, úgy kopogtattak a gyanúsítottak házának ajtaján. A háziak azonban nem nyitottak ajtót a két hangos, nevetségesen felöltözött jövevénynek.

A Mail beszámolója szerint Smith és Holman pont erre számított. Batman és Robin megkerülte a házat, miközben hét egyenruhás rendőr lopózott az ajtóhoz.

PIFF, THWACK, POW!

A gyanúsítottak megörültek a rendőröknek, panaszt is tettek a két jelmezes hangoskodóra. Eközben beinvitálták a rendőröket a házba. Az egyik gyanúsított azonban a rendőrök láttán menekülőre fogta, de a hátsó ajtón Batman és Robin karjaiba rohant.

A férfi kikerülte a szuperhősöket, de Batman - Smith őrmester - üldözőbe vette, átugrott egy kerítésen és - PIFF, THWACK, POW! - elkapta a bűnöst.

A 22 éves gyanúsítottat kábítószeres bűncselekmények vádjával vették őrizetbe.

Karácsonyi rendőrkórus

A dorseti rendőrök értékelése szerint az álruhás akció teljes siker volt. "A Batman-jelmez kifejezetten kényelmes volt, az egyetlen gondot a könnygázspray-m elrejtése jelentette. Bilincset sem tudtam magammal vinni, de Batmannek nincs is szüksége bilincsre" - nyilatkozta a lapnak Smith őrmester.

A dorseti rendőröknek nem ez volt az első álruhás akciója. Tavaly karácsonyi kórusnak álcázták magukat egy hasonló razzia során, írja a Daily Mail.