Gusztáv
-4 °C
1 °C

Furcsa dolgokat loptak mostanában

2006.05.09. 14:40
Négy és félmilliós kárt okoztak egy nyári bobpálya üzemeltetőjének azzal, hogy ellopták a pálya több elemét is. Heves megyében pedig egy olyan eszköz tűnt el, amit feltünés nélkül lehetetlen eltüntetni.

Ellopták egy budapesti, XI. kerületi bobpálya több mint egytizedét.

"Május 4-én reggel meglepve tapasztaltuk, hogy a rozsdamentes acélból készült elemek közül a felvonószakaszból 25, a lejövőből pedig 3 hiányzik, ez a pálya teljes hosszának valamivel több, mint tíz százaléka" - mondta Varsányi Gézáné, a Budapest zöldövezetében található szórakoztató-centrum ügyvezető igazgatója.

A nyári, száraz bobpálya elemei közül már egynek a hiánya is lehetetlenné teszi a bobozást, az ellopott huszonnyolc elem pedig tetemes, mintegy négy és fél milliós kárt okozott az üzemeltetőknek.

Az elkövetők vandál módon kiszaggattak még 100 méternyi kábelt is, illetve megrongáltak egy bódét. Mivel azon az éjszakán szakadt az eső, a délelőtt kiérkező helyszínelők nem sok nyomot találtak.

Az üzemeltető - aki feljelentést tett ismeretlen tettes ellen - elmondta, a pályát bizonyosan megnyitják újra, de nem tudni, mikor, mivel a hiányzó elemeket Németországból kell megrendelni, s legyártásuk heteket is igénybe vehet.

Hevesben viszont egy mezőgazdasági munkagép eltünése okozott riadalmat. A hatmázsás, LEKO 5.2 típusú talajmegmunkálást szolgáló tárcsás gyűrűshenger Tarnaörs határából tűnt el, közölte Oravecz Éva a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A 350 ezer forintos kárértéken túl az eset különlegességét az adja, hogy feltűnés nélkül úgy szólván lehetetlen eltüntetni egy ekkora méretű eszközt.