Mátyás
-6 °C
1 °C

Halál a májra

2001.08.09. 13:40
A bordal műfajilag a sörvers és a pálinkadráma közé ékelődik, azonban míg utóbbiakra leginkább kiscsoportos foglalkozások keretein belül lehet nyomára bukkanni, a bordalnak nyilvános versenyt is rendeznek augusztus közepén. Stílszerűen az egri Szépasszony-völgyben, ahonnan vélhetően mindenkinek vannak emlékei, hiszen a kötelező osztálykirándulások feszültségeit jó eséllyel lehetett itten levezetni.

A Zselicszentpáli Népdalkör két tagjának dalcsokra zárta azt a sajtótájékoztatót, amely a második Országos Bordaléneklő Versenyt harangozta be csütörtök délelőtt. Az "addig iszom, még a fogam kiázik" sornál már tudatosult az emberben, hogy nem mindennapi dolgoknak vagyunk tanúi, még ha a bordal műfajilag kábé olyan bonyolultan is írható le: minden dal, amiben szerepel a "bor" szó. A versenyt augusztus 20-án rendezik meg az egri Szépasszony-völgyben, amely kissé természetbarátibb megoldás, mint a tavalyi vigadóbéli szereplés. Az érdeklődés viszont az idén csúcsot döntött: hatvanan jelentkeztek bordaléneklőnek, amelyből viszont csak 18 produkciót láthat a közönség az egri döntőben.

Kategóriák és egyéb kedvességek

A versenyt népdal, nóta, csoportos ének, opera-operett, új dal kategóriákban hirdették meg. A sokszínűség jelzésértékű egy-egy jobb képességű szociológusnak: Magyarországon nincs olyan zenemű, amelynek formakincseit ne lehetne az alkoholfogyasztás életérzésével összekapcsolni. Az eseményt a Szépasszony-völgyi fesztivál keretein belül rendezik meg, amely háromnapos heppeninget ígér a látogatóknak.

Gárdonyi Gézánál nincs jobb marketingese Egernek - ismerte el a város idegenforgalmi felelőse, ennek ellenére a város törekedik az "egri csillagok nézegetése az égbolton" típusú programok mellett egyéb "szuperprodukciókat" is rendezni. Ilyen lesz a szeptember közepi szüreti bál, a decemberi újborszentelés, de kezdő borfogyasztóknak nagyon ajánlott a Süsü nevezetű vendéglátóipari egység mindennapi látogatása is, lévén közel van a várhoz, és alapvetően állapotbeállításban ugyanazt tudja, mint bármelyik, jobban propagált dzsembori.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft