2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Brad Pitt kutyát simogat, Redfordnak melege van

2000.11.15. 14:54
Erotomán és férfitöbbségű szerkesztőség lévén Jennifer Anistonra hajtott az Index, de ennek ellenére csupán Brad Pittet és Robert Redfordot tudtuk lefotózni a Spy Game (Kémjáték) Budapesten forgatott jeleneteiben. A két gigaszínészt a forgatás második napján mintegy húsz rendőr őrizte, így a legelvadultabb magyar rajongók sem tudtak a közelükbe jutni. Rohadt dolognak tűnik, de eláruljuk, hogy Redford arca már nagyon ráncos, Brad Pitt pedig úgy dohányzik, akár egy román vendégmunkás, amikor pár perc szünetet kap a vakolás utáni munkafolyamat végeztével, és leguggol.
Állatbarát
-Az a nyamvadt lesz az - súgta oda a rendőr, amikor az Index riportere arról kérdezte, hogy merre van Brad Pitt, sok ígéretesnek indult kamaszrandevúk megrontója. Aztán a kinézett nyamvadt elkezdte pakolni az echte német nyelven jelölt berendezéseket, és ebben a pillanatban világossá vált, hogy egy berendezőt is össze lehet téveszteni akármelyik sztárral. Ennek ellenére a Jégverem utca strasszévá vált, ugyanis a film kelet-berlini jeleneteinek találták meg a budai rakpartot. Az utcán korhű, hidegháborús jellemezekben flangáltak a magyar statiszták, akik feltehetőleg Ábel Anita és Nemcsák Károly alakításain nőttek fel, így nem véletlen, hogy a forgatási szünetekben erősen közelítettek a nagyon híres bolyhoz.

Két hét káeurópában

A boly pedig dolgozott, a werkfilmekből jól ismert mozdulatokkal, amikor, a rendezőasszisztens beleordít a tölcsérbe, és rendet parancsol a színészek között, vagy amikor a fényellenzőket tartó stábtagok belefeledkeznek a saját fontosságukba. A Kémjáték az első olyan amerikai produkció, amelyet a Magyar Filmbizottság Los Angeles-i irodája közreműködésével forgatnak Magyarországon. A filmet a Universal Studio készíti, és kuriúzum a történetben, hogy ez lesz az első alkalom, amikor Brad Pitt és Robert Redford egy volt vasfüggöny mögötti országban színészkednek. Persze Tibetbe eljutni nehezebb volt, meg suttogni a havasok alatt, de itt káeurópában azért mégiscsak a budai rakpart alkalmas a legkönnyebb munkavégzésre. A előrejelzések szerint a stáb tizenkét napot fog itt tölteni - és hogy szóvicceket is ideráncigáljunk- 3 millát költeni. Dollárban.

Mindenki itt koslat

Padtársak
Persze a Clark Ádám tér lakóit ez nem érdekelte, percek alatt váltak közönyössé, hiszen mindenki ott szeretett volna bejutni a forgatásra, és ezért zaklatásig menő vitába bocsátkozott a kutyát sétáltató őslakosokkal, valamint a posztoló rendőrkülönítménnyel.
-Óráról lógunk, de ezt nem lehet kihagyni - mondta egy inkognitóban lévő leány, aki már kilenc óra óta dekkolt a kordonon kívül. A barátnője bizalmatlanul szemlélte fotóapparátunkat, mint ahogy az a rendőr is, akivel egy csapásra korrupciógyanús helyzetbe kerültük, amikor mélyen belenyúltunk a zsebünkbe, és közben kaccsintottunk.
-Ez nem igaz, hogy egész nap mindenki itt koslat - zárta le a vitát a rendőr, és beszólt a rádió-adóvevőn, hogy a kettes oké. Vélhetően azt nem értette, hogy egy ilyen szimpla jelenet, mint amikor két CIA-ügynök ül a padon, és beszélget miért izgat fel ennyi fiatalkorút, meg néhány hajléktalant. Pláne akkor, ha nem az 1953-as Berlinben vagyunk, hanem egy olyan országban, ahol a férfiideál Illés Bélánál kezdődik, és Zámbó Jimmynél ér véget.

Olcsók vagyunk

-Maga szerint miért itt forgatják - teszem fel a kérdést az egyik bámészkodónak, aki felvilágosított, hogy ő azt olvasta, hogy a producerek azért döntöttek a budapesti helyszínek mellett, mert lényegesen olcsóbbak vagyunk, mint Bécs vagy Prága. Innen a tejeszacskópapírból felállított rendőrkodon mögül ez egészen eklatáns magyarázatnak tetszik. Az Index stábja azonban paparazzo módjára bejutott a legközelebbi házba, amelynek azonban a forgatás helyszínére nyíló ablakai egytől-egyik foglaltak voltak a helyi harmincévesek feletti klubok női fotósai miatt.

Szöveg is kéne, kisgyerek!

Puska
Írhatnánk azt is, hogy a két színész más, mint a többi, de nem írjuk. A jeleneteket ottjártunkor legalább ötször vették fel, közben cigarettaszünet, plusz kávé és egy kis instrukció a statisztáknak és színészeknek egyaránt. Bár a szövegtanulással baj lehetett, mert Brad stokikba hajtogatott papírdarabot vett elő minden szünetben, Redford pedig a Dunának fordulva gyakorolta a feltehetően bonyolult angolsággal megalkotott szöveget. Közben a stylistok garmada zümmög, meg a piros bilétás feketeruhások tömkelege, és írjuk ide, hogy van valami istentelen büszkeség abban, amikor kitekintenek a kordon kívülre, ahol tíz percenként kicserélődnek, és csodálkoznak az ifjú magyarok.

Legfőképp azon, hogy nem élveztek a bugyijukba, minden oké maradt és száraz. Ráadásul még a heteroszexuális férfiak sem vedlettek át homová, pedig első ránézésre szexuális életük ,,rázós ügy" lehet, amelyre itt tényleg lehetett gyúrni.