Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Megtalálták a 155 utassal eltűnt brazil gépet

2006.09.30. 15:19
Pénteken eltűnt a radarok képernyőjéről Brazíliában egy belföldön közlekedő utasszállító repülőgép. A mentőegységek csak szombaton találták meg a repülő roncsait, miután a Boeing 737-es valószínűleg egy kisgéppel ütközött.
Az amazóniai őserdőben szombaton megtalálták annak a brazil belföldi utasszállító repülőgépnek a roncsait, amelynek előző nap veszett nyoma 155 emberrel a fedélzetén - közölte a brazíliai légiforgalmi hatóság és egy helyi televízió. A Boeing 737-800 roncsaira Mato Grosso szövetségi államban, egy "nehezen megközelíthető térségben" bukkantak rá a felkutatására indult repülőgépek. Szombat délutánig az áldozatokról, illetve az esetleges túlélőkről nem érkezett hír.

A Gol brazil légitársaságnak az ország esőerdők borította belső vidékén fekvő Manausból a fővárosba, Brazíliavárosba közlekedő 1907-es számú járatával, amelyen 155-en utaztak (149 utas és a hatfős személyzet), helyi idő szerint péntek délután szakadt meg a kapcsolat, amikor a gép az északi Pará szövetségi állam fölött repült.

A légierő szóvivőjének közlése szerint a Boeing 737-es az állam délnyugati részén, Manaustól bő félezer kilométerre összeütközött egy kétmotoros magángéppel, amelynek a szárnya megrongálódott, de sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy szántóföldön Serra do Cachimbo település körzetében. Más források - például a BBC - kétségbe vonják, hogy a Boeing ütközött volna a kisgéppel.

Vadonatúj gép volt


Tekintse meg képeinket!

A Gol egy fapados légitársaság, amely 2001-ben alakult. Azóta nem volt komolyabb balesete a cégnek, amely gyorsan Brazília második legnagyobb légitársaságává lépett elő - írja róla a BBC. A Gol megerősítette: a most lezuhant gép vadonatúj volt, éppen ebben a hónapban állt forgalomba.