Gerzson
-3 °C
2 °C

Rendőrök védenek egy berlini iskolát

2006.03.31. 14:47
Hat rendőr biztosítja a rendet egy főként bevándorlókat tanító berlini iskolában. A tanárok tehetetlenek voltak az erőszakkal szemben.

A rendőrség segít péntektől az erőszakos diákok megfékezésében a tanárok segélyfelhívása nyomán egy berlini kerületi iskolában. A neuköllni Rütli középiskola előtt, ahol hetedik-tizedik évfolyamos diákok - 80 százalékban bevándorló családok gyermekei - tanulnak, péntektől kezdve minden tanítási napon hat rendőr posztol. Az intézkedéssel az iskola egész Németország figyelmét magára vonta.

Mint azt az oktatók e hét elején megjelentetett nyilvános levelükben elpanaszolták, kétségbe ejti őket az oktatási intézményben egyre inkább elharapózó erőszak, egyszerűen nem tudják megfékezni az egymással hatalmaskodó tanulókat. A diákok szemernyi tekintettel sincsenek semmiféle tekintélyre.

Klaus Böger, Berlin tartomány kormányának oktatási minisztere saját bevallása szerint csak a sajtóból értesült a tanárok panaszairól. Szerinte tévedés azt hinni, hogy a gondokat a rendőrség segítségével meg lehet oldani. Heinz Buschkowsky kerületi polgármester szerint a mértéktelen erőszak elsődlegesen a szülői nevelésben megmutatkozó hiányosságokra vezethető vissza.