Natália
1 °C
7 °C

Tanórán kívüli munkarend

2003.09.28. 16:30
Az utóbbi időkben annyi éjszakai bár és nyilvános ház üzemelt az ukrán iskolaépületekben, hogy az oktatási minisztérium rendeletben szabályozta, hogy milyen célra adhatók ki a helyiségek.
A vidéki ukrán iskolák igazgatói gyakran adták ki az iskolaépületek egyes helyiségeit szinte bármilyen célra, hogy növeljék az oktatási intézmények bevételeit. Mivel szinte egyáltalán nem voltak ellenőrzések, számos éjszakai bár és bordélyház nyílt az oktatási intézmények területén fekvő, ám ritkábban használt épületszárnyakban.

A játszótér mellett

Az ukrán rendőrség legutóbb Odessza 5-ös számú iskolájának területén bukkant egy bordélyházra. A nyilvános ház alig pár méterre feküdt az iskolai játszótértől, így a gyerekek jól láthatták a légyottokra érkezőket. Kiderült, hogy a bordélyház vezetői szaunát és bárpultot is szereltek a pincébe, hogy a vendégek minden igényét kielégíthessék, jelentette az Ananova hírügynökség.

Szankciók

Az ilyen esetek hatására az ukrán oktatási minisztérium rendeletben szabályozta, hogy az iskolák helyiségei pontosan milyen célra adhatók ki. A minisztérium felszólította az iskolákat, hogy írják össze, milyen célokra használták az épületek helyiségeit. Egyben figyelmeztették a vezetőket, hogy akik újból visszaélnek a létesítmények bérbeadásával, azoknak szankciókkal kell szembenézniük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?