Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Portugál bíróság előtt a részeg brit szülők

2008.05.06. 12:49
Családi bíróság elé állítják Portugáliában azt a brit házaspárt, akik három gyereküket elfelejtve olyan részegre itták magukat, hogy elájultak. A három, 1 és 6 éves közti gyereket a rendőrség intézetbe vitte.

Portugál bíróság elé áll az a brit turista házaspár, akik vakációjuk alatt annyira berúgtak, hogy elájultak, miközben három gyermekük is velük volt. A 34 éves észak-írországi Eamon McGuckin és 32 éves felesége Antoinette Farón, egy úgynevezett Családi Bíróság előtt jelenik meg.

A párt péntek esete kórházba szállították, miután férj és feleség is összeesett a dél-portugáliai Villamourában található szállodájukban hosszas italozás után. Egy, kettő és hatéves gyerekeiket ideiglenesen szociális gondozásba vették.

A brit sajtó azt találgatja, vajon elveszi-e a portugál bíróság a gyerekeket a szülőktől - arra hivatkozva, hogy ez szolgálja legjobban érdeküket - vagy pedig egyben hagyja a családot, de kérvényezi, hogy az északír rendőrség folytasson le további vizsgálatokat. Korábban egy bírósági forrás azt mondta, nem valószínű, hogy vádat emelnek a szülők ellen.