Tizenhárom sérült a Moszkva téri buszbalesetben

Megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautó ütközött távolsági busszal a Moszkva téren. A tűzoltó elengedett egy villamost, a busz a villamos takarásában volt. Tizenhárman megsérültek, négyen, köztük a tűzoltó vezetője súlyosan.

Tűzoltóval ütközött a Kontakt busz zsámbéki járata a Moszkva téren. A balesetben tizenhárman megsérültek.

Az index képei a helyszínről
Fotó: Barakonyi Szabolcs

A balesetben négy tűzoltó sérült meg, illetve kilencen a buszon tartózkodók közül. Négy sérült szenvedett súlyos sérüléseket, a tűzoltóautó sofőrje és három, a buszon utazó, mondta el Győrfi Pál, a mentők szóvivője a helyszínen tartózkodó tudósítónknak. A sérülteknek lábtörésük illetve törésgyanújuk van, valamint van olyan is, aki fejsérülést, agyrázkódást szenvedett.

Kilenc ember került kórházba, közülük kettő súlyosan megsérült, tájékoztatott közleményben a Szent János kórház kedden délután. A sérültek valamennyien a busz utasai voltak, közülük hét ember már délután 2 óra előtt elhagyhatta a kórházat, két súlyos, de nem életveszélyes sérültet benntartottak. A Szent János kórház Diós árok úti telephelyére szállított betegek közül az egyik mellkassérülést szenvedett, a másikon csuklóműtétet kell végrehajtani.

A tűzoltóautó megkülönböztető jelzéssel közlekedett. Tudósítónk úgy értesült, hogy a tűzoltó egy villamost elengedett, de nem vette észre, hogy a villamos takarásában egy busz is jön, így ütköztek össze.

Az eset egyik szemtanúja szerint teljesen érthetetlen, hogy a busz miért nem engedte el a tűzoltóautót. "Én pont azon a villamoson ültem, amit a tűzoltó elengedett. Mindenki megállt a tűzoltónak még a gyalogosok is, úgyhogy nem értem, hogy a busz miért kezdett el kanyarodni, amikor már előtte is kellett látnia, hogy jön vele szemben a tűzoltó. Mondjuk én azt hittem, hogy a villamos is meg fog állni, de még átment előtte. Utána már csak egy hatalmas csattanást hallottunk, és láttuk, hogy összeütköztek" - írta kommentjében.