Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Bűnös a terhes asszony brutális gyilkosa

2007.10.23. 11:00
A vád halálbüntetést kér annak az asszonynak, aki három évvel ezelőtt kivágott egy gyereket egy terhes asszonyból. A szakértől szerint beszámítható volt.

Egy Missouri-állambeli esküdtszék bűnösnek mondta ki hétfő este azt a nőt, aki 2004 decemberében megfojtott egy terhes asszonyt, majd egy konyhakéssel kivágta belőle a magzatot és azt saját újszülöttjeként mutatta be rokonságának. Lisa Montgomery szörnyű bűntette annak idején valósággal sokkolta az egész amerikai közvéleményt.

Lisa Montgomery

A perben a vádlott és ügyvédje azzal védekezett, hogy a bűncselekmény idején nem volt beszámítható, de a bíróság szerint a nő nem elmebeteg és három éve is tudatában lehetett cselekménye súlyának. Lisa Montgomery azt hazudta válni akaró férjének, hogy terhes és ezért kellett mindenáron újszülöttet szereznie. Áldozatával egy kutyakiállításon, véletlenül ismerkedett meg.

A brutális gyilkosság tettesét egyelőre csak bűnösnek nyilvánították az esküdtek. Büntetésének mértékét a bíró határozza majd meg. Az ügyész halált kért a vádlottra. A gyilkos gyerekrablót két nap alatt elfogták és az újszülött kislány visszakerült apjához, aki családja segítségével neveli azóta a kis Victoriát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?