Ágnes
-5 °C
2 °C

Állta a szavát a fogadást elvesztő volt cseh miniszter

2008.09.21. 13:35
Nem készül el időre a Prága-Ostrava-Lengyelország közötti sztráda utolsó szakasza. A volt miniszter végiggyalogolta a távot.

A hatvanas éveiben járó kereszténydemokrata Milan Simonovsky 2005-ben közlekedési miniszterként írta alá az autópálya építésről szóló szerződést, s nyitotta meg a munkálatokat. Többen nem érezték azonban reálisnak, hogy 2008 végéig elkészülhet a Prága-Ostrava-lengyel határ autópálya utolsó, több mint 80 kilométeres szakasza. A miniszter a szerződés aláírása után fogadást ajánlott: ha nem adják át időben az autópályát, legyalogolja a távolságot.

Radim Chytka, az akkoriban ellenzéki polgári demokrata képviselő elfogadta, hogy az útszakasz sikeres átadása esetén ő gyalogol 80 kilométert. Miután a közelmúltban kiderült, hogy a sztráda semmiképpen sem lesz befejezve az idén, Chytka felszólította Simonovskyt, hogy állja a szavát.

"Beismerem, hogy elveszítettem a fogadást, s ezért a héten négy szakaszban legyalogoltam a több mint nyolcvan kilométert. Maga a gyaloglás nem okozott gondot, mert rendszeresen túrázom a hegyekben. Az esős, szeles, hideg idő azonban nagyon kellemetlen volt" - számolt be újságíróknak a rendkívüli túráról a hét végén Prágában a volt miniszter. Simonovsky egyedül, naponta 20-22 kilométert gyalogolt. Asszisztensével, aki minden szakasz végén meleg teával, száraz, tiszta ruhával, cipővel várta, mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot.

A fogadás nyertese a célban szilvapálinkával és meleg étellel várta Simonovskyt. - "Szép teljesítmény volt" - méltatta a fogadás vesztesét a képviselő. Mosolyogva hozzátette: biztos, hogy jót tesz a képviselő úr egészségének, s a kereszténydemokrata párt az akciót, ha akarja, akár a választási kampányban is kihasználhatja. Arról, a sztrádára hiába váró autósok mit szóltak Simonovsky teljesítményéhez, nem szól a fáma.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!