Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hepatitis-járványtól tart a WHO Bulgáriában

2006.07.31. 20:01
A bolgár egészségügyi minisztériumban hétfő délután bizottságot hoztak létre amiatt, hogy immár 338-an kapták meg a fertőző májgyulladást.

Vizsgálatot indított az Egészségügyi Világszervezet (WHO) annak kiderítésére, hogy nem a hepatitis A-vírus okozta fertőző májgyulladásban betegedett-e meg 338 ember Bulgáriában, köztük egy élelmiszergyár 46 alkalmazottja a Szófia melletti Szvogéban.

Szvogéban további 160 beteget jegyeztek fel, a dél-bulgáriai Plovdivban pedig 132 személyen észlelték a kór tüneteit - közölte hétfőn a szófiai egészségügyi minisztérium. Plovdivban többségében romák kapták el a betegséget.

A bolgár egészségügyi minisztériumban hétfő délután bizottságot hoztak létre a kialakult helyzet áttekintésére.

A novinite.com, az angol nyelvű bolgár internetes lap szerint ürülék került az ivóvízbe Szvogében, és ez okozhatta a fertőzést. A hatóságok megtették az óvintézkedéseket, és állítólag már sikerült megfékezniük a járvány terjedését. Ugyanakkor kiderült, hogy a fertőzés még júniusban vagy legalábbis július elején történhetett.

A dnes.bg bolgár internetes újság szerint a Plovdivban megbetegedettek 95 százaléka gyerek. A Dnes úgy tudja, a helyi fertőző kórházban felkészültek arra, hogy akár további kétszáz pótágyat helyezzenek el a betegek számára.