Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Rendszeresen kínozták társukat a német szakiskolások

2004.05.25. 13:10
Négy hónapon át verték és alázták meg egyik osztálytársukat egy német szakiskola diákjai. A kínzások miatt tizenegy fiatalt vettek őrizetbe, elítélésük esetén hatéves börtönbüntetést is kaphatnak.
Rendszeresen kínozta és megalázta egyik iskolatársát egy német szakközépiskola tizenegy tanulója. A tizennyolc éves fiú szeptemberben érkezett az iskolába, a kínzások két hét múlva kezdődtek, és egészen februárig, az ügy kipattanásáig tartottak.

A BBC értesülései szerint a fiút nemiszerve mutogatására, szexuális cselekedetekre kényszerítették és rendszeresen verték. A verések során botokat, csavarhúzókat is használtak. Iskolatársai arra kényszerítették a fiút, hogy háztartási tisztítószerrel mosson fogat, krétát és cigarettafiltert etettek vele.

A kínzásokról képeket is készítettek, ezek egy részét az interneten terjesztették. Az osztályteremben és az iskola egyik raktárában elkövetett kínzásokat filmre is rögzítették.

A tizenegy vádlottat kedden állították a fiatalkorúak bírósága elé Hildesheimben - írja a BBC. Az ügyészség testi sértéssel, zsarolással és testi kényszer alkalmazásával vádolja a 16-18 éves fiatalokat. Elítélésük esetén a fiatalokat akár hat éves börtönbüntetésre is ítélhetik - írja a BBC.