Magdolna
18 °C
27 °C

Bulvárlapok kértek bocsánatot a Madeleine-szülőktől

2008.03.19. 10:13
Két szerdai brit újság a címlapon követte meg az eltűnt Madeleine szüleit. Azért kértek bocsánatot, mert korábban azt sugallták, hogy a McCann-házaspár lehet a felelős a kislány eltűnéséért. A Daily Express és a Daily Star emellett "igen jelentős összegű" kártérítést is fizetett a szülőknek.

"Elismerjük, hogy egy sor olyan cikk jelent meg a lapban, amely azt sugallta, hogy a házaspár a felelős a kislány eltűnéséért és haláláért. Nincs bizonyíték ennek alátámasztására, vagyis Kate és Gerry teljesen ártatlan" - olvasható a 700 ezres példányszámú Daily Express-ben, és hasonló szöveg jelent meg a Daily Starban is, amelyből naponta 600 ezer példányt nyomtatnak. Mindkét lap tulajdonosa az "Express". A BBC úgy tudja, hogy az Express ügyvédje szerdán a bíróság előtt bocsánatkérő levelet is fölolvas a McCann házaspárnak.

A házaspár szóvivője nem árulta el, mekkora összeget fizettek a lapok, de azt közölte, hogy az összes pénz a Madeleine fölkutatására létrehozott alapítványhoz kerül.

Madeleine nem sokkal negyedik születésnapja előtt, tavaly májusban tűnt el a portugáliai Praia da Luzból. Szeptemberben a portugál rendőrség a kislány szüleit gyanúsította meg az ügyben, de vádat még nem emeltek ellenük.