Márk
13 °C
28 °C

A hiányzó 'W' a Fehér Házban

2001.01.24. 11:30
Hiányzik a W betű számos fehér házi számítógép billentyűzetéről. A távozó Clinton-alkalmazottak vicce miatt így sokan nem tudják az új elnök, George W. Bush nevét leírni. Mindaddig persze, míg meg nem találják a hiányzó billentyűt, vagy új billentyűzetet nem vásárolnak.

Képünk csak illusztráció
George W. Bush számos, a Fehér Ház keleti részében lévő irodákban lévő számítógép-billentyűzetről elveszítette a W betűt - jelentette a Reuters. A távozó Clinton-párti alkalmazottak csínytevését az új beköltöző elnök segédei fedezték fel. Egyes billentyűzeteken a W billentyűt csupán megjelölték filctollal, de sok esetben a W-s billentyűt eltávolították, felragasztották az ajtókra, összetörték vagy rugóját kettészakították.

Az új csapat azt vizsgálja, megmenthetők-e a régi billentyűzetek, de sok esetben a legkézenfekvőbb megoldás egy új vásárlása. A Reutersnek nyilatkozó fehér házi szóvivő, Ari Fleischer szerint csupán a keleti szárnyon lévő elnöki irodákban hiányzik a W betű, a nyugati részen lévő saját irodájában minden hiánytalanul megvan.

Bush választási kampányán gyakran használta középső iniciáléját, a W-t, három középső ujjával gyakran integetett a tömegnek. Az új elnök választási viccei közül egyik kedvence: ha Gore oly okos, miért indíttatott minden internetcímet W betűvel. ,,És nem csak egy W-vel, hanem hárommal!" - fejezte be az új elnök a viccet. A W egyébként Walkert jelent.