Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Mind a két Bush lány törvénytelenül iddogált

2001.06.09. 10:33
Tiltott alkoholfogyasztás miatt felelősségre vonták George Bush amerikai elnök másik lányát, Barbarát is. Ügyét már tárgyalták is, vétkéért nyolc óra közhasznú munkára és 100 dollárnyi bírói költség kifizetésére kötelezték. Barbarától eltérően a másik Bush lány, Jenna nem ismerte be bűnösségét, ügyének tárgyalása július 31-én kezdődik.

Tiltott alkoholfogyasztás miatt felelősségre vonták George Bush amerikai elnök másik lányát, Barbarát is, akinek az illetékes austini (Texas) bíróság döntése értelmében nyolc óra közhasznú munkával és az alkoholfogyasztás káros hatásairól szóló előadások látogatásával kell megváltania bűnét.

Enyhe ítélet Barbarának

A 19 éves Barbara Bush - egyébként a Yale Egyetem diákja - nem volt jelen a határozat pénteki kihirdetésekor, de beleegyezett abba, hogy ügyvédje ne mondjon védőbeszédet. Barbara ellen meglehetősen enyhe ítéletet hoztak, és ügyét teljesen lezárják, ha szeptember 7-ig végrehajtja a kiszabott büntetést. A közhasznú munka és az ismeretterjesztő-felvilágosító előadások mellett 100 dollárt is kell fizetnie bírói költségekre.

Bush elnök leánya május 29-én követte el a fiatal kora miatt számára még tiltott alkoholfogyasztás vétségét egy austini étteremben. (Texasban 21 év alatt tilos a szeszes ital fogyasztása nyilvános helyen.) Barbara, a másik Bush lánnyal, ikertestvérével, Jennával iddogált az étteremben: az esetet azután jelentették a rendőrségnek, hogy Jenna idegen igazolvánnyal rendelt maguknak alkoholt.

Jenna tagadja, hogy vétett volna a törvény ellen

Barbara elismerte bűnösségét, Jenna azonban tagadja, hogy vétett a törvény ellen: ügyében július 31-re tűzték ki a tárgyalást. A Texasi Egyetemre járó Jennát áprilisban hasonló ügyben fülelték le, akkor őt is közmunkára és előadásokra ítélték, amiért egy bárban egy korsó sör társaságában találták.