Anna, Anikó, Panka
19 °C
35 °C

Huszonnégy sérültje van a balatoni buszbalesetnek

2003.10.18. 13:47
Egy ember súlyosan, huszonhárom pedig könnyebben sérült meg, amikor két Volán-busz egymásba szaladt a 71-es úton szombat reggel Balatonkenese és Balatonfűzfő között. Az utat teljes szélességében lezárták.
Huszonnégyen sérültek meg, amikor egymásnak rohant két menetrend szerinti autóbusz a 71-es főúton. A baleset szombaton reggel, kevéssel háromnegyed nyolc előtt történt, Balatonkenese és Balatonfűzfő között.

Nem tudta kikerülni

Az egyik Veszprém megyei Volán-társaság Fűzfő felől Kenese irányába tartó buszába egy mögötte haladó, szintén Veszprém megyei, menetrend szerint közlekedő busz hajtott bele. Az első busz sofőrje egy korábbi baleset miatt lassított le, amikor a hátulról érkező busz nekiütközött. A hátsó jármű vezetője az utolsó pillanatban még kísérletet tett a fékező busz kikerülésére, ám az ütközést már nem kerülhette el. Járműve jobb első része így megrongálta az előtte lassító busz bal hátsó részét.

Súlyos sérült

A buszbaleset huszonnégy sérültje közül tizenkilenc embert kórházba szállítottak, öt személyt pedig a helyszínen láttak el a mentők. A legsúlyosabbak egy 48 éves asszony - a sofőr melletti, idegenvezetői ülésben utazó nő - sérülései voltak, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba - mondta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzáfűzve, hogy a többiek könnyebb sérülést szenvedtek.

A hírügynökség értesülései szerint a sérültek között volt a Tapolcával szomszédos Kisapáti független polgármester-asszonya is. Az utat a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Papkeszi felé terelték el. A baleset pontos körülményeit a veszprémi kapitányság vizsgálja, egyúttal tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt eljárást indítottak az ügyben.