Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyszer bénították meg a Ferihegyi út forgalmát egy hét alatt

2006.07.21. 12:11
Egy héten belül már negyedjére hajtott túl magas jármű a Ferihegyi útra. Pénteken egy lengyel busz jutott kis híján a februári szerb busz tragédiájához hasonló helyzetbe. A rendőrség szerint egyszerű figyelmetlenségről van szó.

Egy lengyel autóbusz szorult be kis híján a Ferihegyi úti felüljáró alá, tájékoztatta az Indexet a Fővinform. A sofőr közvetlenül a "majomfogónak" nevezett magasságkorlátozó előtt fékezte le járművét.

Hatalmas torlódás

A délelőtti eset miatt fél órára lezárták a Budapest felé vezető sávot, amíg a buszvezető kitolatott a zárt rendszerű útról. Ezalatt hatalmas torlódás alakult ki.

A rendőrség ügyeletese az Indexnek elmondta, hogy személyi sérülés nem történt. A héten ez már a harmadik eset, amikor túl magas jármű hajtott be a Ferihegyi útra, állították a rendőrök, de néhány órával később ezt úgy pontosították, hogy egy hét leforgása alatt a negyedik ilyen eset volt. Legutóbb szerdán egy török kamion volt figyelmetlen.


Képek a februári balesetről

A rendőrség szerint egyszerűen figyelmetlenségről van szó, hiszen az út mindkét végén kint vannak a magasságkorlátozó táblák. "A sofőrökre van bízva, hogy észreveszik-e vagy sem" - mondta az ügyeletes. A rendőrség ilyen esetekben nem tehet mást, mint szabálysértési büntetést szab ki, mint tette ezt hétfőn is.

Idén februárban egy szerb rendszámú emeletes busz száguldott bele a magasságkorlátozóba. A balesetnek két halálos áldozata és több sérültje is volt.