Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Négyszer bénították meg a Ferihegyi út forgalmát egy hét alatt

2006.07.21. 12:11
Egy héten belül már negyedjére hajtott túl magas jármű a Ferihegyi útra. Pénteken egy lengyel busz jutott kis híján a februári szerb busz tragédiájához hasonló helyzetbe. A rendőrség szerint egyszerű figyelmetlenségről van szó.

Egy lengyel autóbusz szorult be kis híján a Ferihegyi úti felüljáró alá, tájékoztatta az Indexet a Fővinform. A sofőr közvetlenül a "majomfogónak" nevezett magasságkorlátozó előtt fékezte le járművét.

Hatalmas torlódás

A délelőtti eset miatt fél órára lezárták a Budapest felé vezető sávot, amíg a buszvezető kitolatott a zárt rendszerű útról. Ezalatt hatalmas torlódás alakult ki.

A rendőrség ügyeletese az Indexnek elmondta, hogy személyi sérülés nem történt. A héten ez már a harmadik eset, amikor túl magas jármű hajtott be a Ferihegyi útra, állították a rendőrök, de néhány órával később ezt úgy pontosították, hogy egy hét leforgása alatt a negyedik ilyen eset volt. Legutóbb szerdán egy török kamion volt figyelmetlen.


Képek a februári balesetről

A rendőrség szerint egyszerűen figyelmetlenségről van szó, hiszen az út mindkét végén kint vannak a magasságkorlátozó táblák. "A sofőrökre van bízva, hogy észreveszik-e vagy sem" - mondta az ügyeletes. A rendőrség ilyen esetekben nem tehet mást, mint szabálysértési büntetést szab ki, mint tette ezt hétfőn is.

Idén februárban egy szerb rendszámú emeletes busz száguldott bele a magasságkorlátozóba. A balesetnek két halálos áldozata és több sérültje is volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!