Valér
2 °C
8 °C

Meghalt a budaörsi buszbaleset egyik sérültje

2006.05.22. 12:33
A szabályosan közlekedő gyors 40-es autóbusszal ütközött frontálisan egy személyautó a Budaörsi út Virágpiac megállójánál. A balesetben 12-en sérültek meg, egy nő meghalt.

Hétfőn délelőtt, nem sokkal 10 óra után a Budaörsi úton, a városhatár közelében (az Egér út kereszteződésénél) egy személyautó áttért a szembejövő sávba, és frontálisan ütközött a szabályosan haladó gyors 40-es autóbusszal, tájékoztatott a BKV sajtóirodája. A busz az ütközés után az árokba hajtott. A BRFK jelentése szerint a Skoda Octaviát egy 39 éves szentendrei nő vezette, aki eddig ismeretlen okból félrerántotta a kormányt.

A balesetnek összesen 12 sérültje van, a személyautó három utasa közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Az autót vezető nő a kórházba szállítás után meghalt. A busz utasai könnyebben sérültek meg, nyolc embert kórházba szállítottak, kettőt a helyszínen megvizsgáltak és hazaengedtek.

Jelenleg is tart a helyszínelés, ezért az autóbuszok a Virágpiac megállót kihagyva az Egérút – Kőérberki út útvonalon járnak. A HavariaPress értesülései szerint a helyszínelés és a mentési munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárva tartják.