Szilárda
0 °C
6 °C

Kisgyermek a buszbaleset áldozatai között

2001.09.11. 10:37
A vizes úton keresztbe fordult autóba rohant kedd reggel egy autóbusz Székesfehérvár közelében. A személygépkocsiban hárman meghaltak, köztük egy két és fél éves kislány. A balesetnek tizenként sérültje is van, köztük több súlyos. A 8-as főutat több órára lezárták, ezért az autók és a menetrend szerinti autóbuszok másfél órás késéssel Nádasladány felé kényszerültek kerülni.
Egy két és fél éves kigyerek is meghalt abban a balesetben, amely Székesfehérvár és Csór között történt a 8-as főúton. Németh Lajos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: a Csór felől érkező Chrysler típusú személygépkocsi feltehetőleg egy rossz előzési manőver miatt a vizes úton megcsúszott, majd az úton keresztbe fordult. A menetrend szerinti autóbusz ekkor rohant bele.

Három halott, tizenkét sérült

Az autóban utazó huszonhárom és huszonöt éves lánytestvérpár és egyikük két és fél éves kislánya életét vesztette. Az autót a negyvenhat éves nagymama vezette, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A csuklós busz vezetője és tíz utasa szintén megsérült.

A székesfehérvári Szent György Kórház ügyeletes orvosa az Indexet úgy tájékoztatta, hogy a gépkocsi vezetőjét súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították az ambulanciájukra. A busz két utasa súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett. A főorvos elmondása szerint bordatörés, illetve agyrázkódás miatt kényszerülnek a betegek ápolásra.

Forgalmi káosz a környéken

A reggeli tragédia miatt az utat több órára teljes szélességében lezárták. A Várpalotáról érkező autóknak, és így a menetrend szerinti buszoknak is Csórnál meg kellett fordulniuk, majd Nádasladány felé kerülve kellett Székesfehérvár felé venniük az irányt. A Várpalotáról Fehérvárra tartó utasok így fél óra helyett két óra alatt értek be a városba.