Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

„Elveszett” több száz rendőrigazolvány

2008.09.30. 07:20
A leszerelő rendőrök közül csak minden második adja le megtévesztésre is alkalmas igazolványát.

42,2 millió forintból cserélik le a rendőrségi igazolványokat, írja a Népszabadság. A lapot egy magát rendőrhadnagynak mondó levélíró figyelmeztette az igazolványcserére, amiről ő úgy tudta, nyolcszázmillió forintba kerül.

Valójában ennek csak huszadrészébe kerül az igazolványok cseréje, amit Bencze József országos rendőrfőkapitány azzal indokolt a lapnak, hogy a közelmúltban a nyugdíjszabályok változása miatt tömegesen leszerelő rendőrök közül csupán minden második adta le igazolványát, a többiek "elvesztették" az iratot.

Bencze egy eltűnt igazolvány ügyében sem indított nyomozást. Ugyan nem akarja gyanúsítgatni már leszerelt kollégáit, de vannak sejtései, hogy mi állhat a tömeges szórakozottság hátterében. Ugyanis az igazolványok megújítása mellett azt is elrendelte, hogy a járőrök azonnal jelentsék, ha valaki igazoltatáskor a személyije átadása helyett rendőrigazolványt villant.

Az elveszett igazolványok egyébként tökéletesen alkalmasak a civilek megtévesztésére is.