Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Forgalommal szemben indult el egy londoni metrószerelvény

2007.06.15. 16:55
A rossz oldalon indított el metrószerelvényét egy vonatvezető és kis híján tömegszerencsétlenséget okozott. A metróvezetőt felfüggesztették, de még nem bocsátották el állásából.

Hajszál híján tömegszerencsétlenséget okozott a londoni metró egyik összezavarodott vonatvezetője, aki zsúfolt szerelvényével a menetiránnyal szemben indult el az alagútban.

Az Evening Standard című londoni esti lap beszámolója szerint a súlyos incidens a várost észak-dél irányban átszelő Northern metróvonalon történt még a múlt hét végén.

A vezető egy szerelvénnyel megérkezett a Camden Town csomópontra, ahol átirányították őt a szomszédos vágányon várakozó másik metrószerelvényre, hogy azt vigye tovább észak felé.

Eddig kiderítetlen okból azonban a metróvezető a vonat rossz végén szállt be az irányítófülkébe, és elindult dél felé – szemben a forgalommal. Néhány másodperc után döbbenten vette észre a vele szemben – helyes irányba – közlekedő vonat fényszóróit, és vészfékezéssel, attól kevesebb mint húsz méterre megállt.

A lap szerint mindkét szerelvényen több száz utas tartózkodott, és a tragédiát csak az akadályozta meg, hogy a másik vonat éppen piros jelzésnél állt az alagútban.

A metróvezetőt felfüggesztették, és jó eséllyel elbocsátják - írta a londoni esti újság.