Határőrt vert a cigarettacsempész

2006.06.15. 08:54
Egy határőrt majdnem elgázolt, egy másikat megrugdosott egy fehérgyarmati cigarettacsempész. A 20 éves fiatalembert három falun át üldözték a határőrök, tízezer doboz cigarettát próbált az országba csempészni.

Intézkedő határőrökre támadt egy cigarettacsempész Kispaládon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A csempész, egy 20 éves feéhrgyarmati férfi, az egyik határőrt megpróbálta elgázolni, egy másikat többször megrúgott.

A csempész szerdán Kispaládon nem állt meg a határőrök jelzésére. A riasztott határvadászoknak még Sonkádon sem sikerült feltartóztatniuk a kocsit. A fiatal csempész az egyik határőrt majdnem elütötte.

Az üldözés végül Kölcsén ért véget, ahol a menekülő egy földútra tért le, majd elakadt járművével. Elfutnia nem sikerült, mert a határőrök gyorsan körbe vették.

A fiatal férfi ekkor együttműködést színlelt, de amikor a járőrök egyik tagja a közelébe ért, rátámadt, többször belerúgott, s végül csak bilincseléssel tudták megfékezni. A csempész kocsijában tízezer doboz, ötmillió forint értékű cigaretta volt, amit Kispaládnál hoztak át még ismeretlen személyek a magyar-ukrán határon.

Kiderült az is, hogy a csempésznek volt egy úgynevezett felvezető kocsija is, amit egy 39 éves fehérgyarmati nő vezetett, s értesítette telefonon a férfit, amikor az ellenőrző határőröket meglátta.

A határőrség a férfit hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, és csempészés miatt feljelentette a rendőrségen, s eljárás indult a bűnsegédje ellen is.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön