Benedek
-5 °C
5 °C

Két évet élt kutyák között a 'chilei maugli'

2001.06.20. 11:36
Egy tízéves chilei kisfiú két évet élt kutyák között egy barlangban. A szociális munkások szerint az egyik eb meg is szoptatta a gyermeket. A zaklatott családi hátterű kisfiú az állami gondozásból szökött meg. A családi értékeket mélyen tisztelő chilei társadalmat megrendítette az eset.
A legendabeli Romolushoz és Remushoz vagy a mesehős, Mauglihoz hasonlóan két évet élt tizenöt kóbor kutya között a chilei Talcahuano kikötőváros egyik külvárosi barlangjában egy tízéves kisfiú. A CNN szerint Axel névre hallgató fiú egy állami gondozóintézetből szökött meg. Szülei ötéves korában mondtak le gyermekükről, és egyszerűen az utcára zavarták fiúkat.

Egyik kutya megszoptatta

A fiú a kutyákkal kóborolt és ételmaradékokkal táplálkozva tartotta magát életben. A barátságos ebek befogadták Axelt, és családjuk tagjaként kezelték őt. A szociális munkások azt feltételezik, hogy az egyik szuka meg is szoptatta a kisfiút. A kisgyermek a rendőröknek azt mondta, hogy valóban ivott kutyatejet.

Axelt a hétvégén fogták el a hatóságok. A rongyokba öltözött, mocskos kisfiú nem adta meg magát egykönnyen: a hideg Csendes-óceán vizébe vetette magát, és egy rendőrnek kellett utána úsznia. A fiút egy napig Concepcion város kórházában ápolták, azután egy gyermeknevelő központba szállították.

A kisfiú agresszív és depressziós

Delia Delgatto, az Axelt befogadó intézet vezetője szerint a gyermek a depresszió jeleit mutatja, agresszív, és keveset szólal meg, holott megtanult beszélni. A hétfőn készült fényképek tanúsága szerint a gyermek két első foga kitört, bal orcáján egy markáns seb látszik. A kisfiú kutyákat rajzolt a rá kíváncsi tévékamerák és újságírók előtt.

A családi értékeket különösen tisztelő chilei társadalmat mélyen megrendítette a különös eset.