Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Deep Purple CD-k a Columbia űrsikló roncsai között

2003.11.11. 07:50
Deep Purple-lemezeket találtak az idén február elsején szerencsétlenül járt Columbia űrsikló roncsai között. A magyarázat: a legénység egyik hölgy tagja, Kalpana Chawla a legendás brit rockegyüttes rajongója volt - adta hírül az undercover.com nevű ausztrál zenés honlap.
Az 41 éves Kalpana Chawla indiai származású repülőmérnök különösen a Space Truckin, (Űrfuvar) című számot hallgatta szívesen a több mint három évtizede alakult Deep Purple Machine Head című lemezéről. Ez a lemez a brit hard rock és heavy metal egyik legjobb csapatának legsikeresebb időszakában készült és 1972-ben jelent meg.

Ezen az albumon kívül a tragikus sorsú űrhajósnő poggyászában volt a banda 1996-ban megjelent Purpendicular című CD-je is.

A Deep Purple kétszeresen is kötődik a Columbia katasztrófájához, hiszen éppen abban az időben rögzítették az együttes Bananas című legújabb lemezét, amelyet a most zajló világturné állomásain, köztük a napokban Budapesten mutat be a zenekar (gitárosa, Ritchie Blackmore nélkül). A lemezen hallható számok között van Steve Morse gitáros szerzeménye, a Contact Lost (Elveszett kapcsolat) is, amelyet éppen a tragédia ihletett.