Szilárda
0 °C
6 °C

Családi tragédia Széphalmon

2003.12.23. 10:29
Egy gázfűtéses széphalmi családi házban történ három halálos áldozatot követelő baleset. A másik szobában fekvő családtagjaira az idősebb fiú talált rá kedden reggel, a kiérkező mentők már nem tudtak segíteni szülein és testvérén.
Egy négytagú család három tagja veszítette életét kedd reggelre virradó éjszaka a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalmon - közölte az Index érdeklődésére Kompoltiné Jakab Ilona, a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az elsődleges adatok szerint a családi ház egyik szobájában felgyűlő szén-monoxid végzett az abban a helyiségben alvó három családtaggal. A tragédiát az idősebb - 19 éves - fiú fedezte fel reggel, aki azonnal értesítette a mentőszolgálatot.

A házhoz érkező mentősök azonban már nem tudtak segíteni a család tagjain, csupán a halál beálltát tudták megállapítani. A 43 éves anya, 44 éves férje és 16 éves fiuk - helyszíni szemle során alkotott ideiglenes szakértői vélemény szerint - szén-monodix mérgezés következtében hunyt el.

A gázfűtéses lakásban élő család tragédiájának pontos oka csak az igazságügyi boncolást követően válik egyértelművé. A sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretén belül kezdte vizsgálni a hármas haláleset körülményeit.