Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Concorde kényszerleszállása hírességekkel a fedélzetén

2003.02.20. 18:31
Kényszerleszállást hajtott végre a francia légitársaság egyik Concorde típusú repülőgépe. A 47 utas között volt Rod Steward rockcsillag és Naomi Campbell, valamint Linda Evangelista szupermodellek.
Hírességekkel a fedélzetén kényszerült menetközbeni leszállásra Kanadában a francia légitársaság egy Concorde típusú repülőgépe. A dpa jelentése szerint a repülőgép 47 utasával - köztük Rod Steward rockcsillaggal és Naomi Campbell, valamint Linda Evangelista szupermodellekkel - Párizsból New York felé tartott, amikor Kanada halifaxi repülőterén hajtóműhiba miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Az Air France légitársaság szerdai AF002-es járatán a Concorde négy hajtóművének egyikénél jelentkezett probléma, és ez tette szükségessé a kanadai kényszerpihenőt. A kényszerleszálláskor - amit a gép biztonsággal és gond nélkül tett meg - sem az utasoknak, sem a 9 főnyi személyzetnek nem esett baja.

New Yorkból két technikus repült rögvest Halifaxba, hogy megállapítsák a hiba okát. Az utasok háromórás kényszerpihenő után a Air Canada légitársaság egyik gépén folytathatták útjukat New Yorkba.

Legutóbb 2000 nyarán hajtott végre Concorde kényszerleszállást Kanadában. Akkor Tony Bennet, a szórakoztatóipar csillaga volt kénytelen több órát a ganderi repülőtéren eltölteni. Tavaly novemberben az Atlanti-óceán felett borzolta hajtóműhiba egy Air France tulajdonában lévő Concorde utasainak az idegeit. A világ leggyorsabb utasszállító repülőgépe akkor három hajtóművel is biztonsággal földet ért Párizsban.

  • Vennék
  • Hírek