Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C

Tömegverekedés-sorozat Baktalórántházán

2007.03.05. 14:25
Hadban áll két család a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baktalórántházán. Vasárnap este tíz helybéli verekedett össze, hétfőn fejszét is bevetettek egymás ellen.

A nyírségi kisvárosban vasárnap este két család tíz tagja esett egymásnak, végül csak a riasztott rendőrök tudták a verekedés abbahagyására bírni a részvevőket. A rendőrök még a helyszínen kérdezték ki az érintetteket, amikor néhány portával odább, valaki, feltehetően az ablakon keresztül bedobott égő rongydarabbal megpróbált felgyújtani egy házat. A lángokat a rendőrök oltották el még a tűzoltók megérkezése előtt, gyors közbelépésüknek köszönhetően senki sem sérült meg.

A két család több tagja hétfőn ismét összeszólalkozott, és egyikük egy fejsze fokával vert hátba egy másik férfit, aki a helyi rendőrőrs udvarába menekült be. Az elkövetőtől maga az őrsparancsnok vette el a baltát, és a rendőrség gyorsított eljárást indított ellene, míg a segítséget kérő sértettől is lefoglaltak egy teleszkópos fémbotot.

A további erőszak megelőzésére a rendőrség fokozott járőrszolgálatot vezetett be Baktalórántházán, és felvették a kapcsolatot az Országos Cigány Önkormányzattal is, hogy közösen találjanak megoldást a helyzet békés kezelésére. A két család között nem a mostani volt az első tömegverekedés az utóbbi években, többen kaptak már jogerős büntetést csoportos erőszak miatt.