Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy tál csili ölte meg a brit targoncást

2008.09.29. 11:48
Halállal végződött egy viccesnek indult családi vetélkedés, amely azt volt hivatott eldönteni, képes-e bárki megenni a legcsípősebb csiliszószt, amelyet otthon is el lehet készíteni.

A 33 éves Andrew Lee a barátnője bátyjával fogadott, képes-e megenni a legcsípősebb csilit, amelyet maga készít el. A brit villástargonca-vezető az édesapja által a kiskertben nevelt paprikával bolondította meg a paradicsomszószt, amely méregerős volt, de valóban meg tudta enni.

A bajok később kezdődtek: a fiatalember előbb csak rosszul érezte magát és viszketni kezdett, majd másnap reggel holtan találták az ágyában; valószínűleg szívroham végzett vele. A toxikológiai vizsgálat dönti majd el, hogy a csípős szósz okozta-e a szívrohamot.

A halottkémi vizsgálat során elhangzott, hogy a yorkshire-i fiatalember tökéletes egészségnek örvendett, és nem sokkal a csiliverseny előtt esett át üzemorvosi vizsgálaton, amelyen mindent rendben találtak.

Imádott főzni, de olyan erős ételt még soha sem készített, mint a halála előtti estén. Pontosabban, az nem is volt étel, csak dolmio szósszal összekevert erős paprika - ebből azonban egy egész tányérral bevágott. Korábban azonban rendesen megvacsorázott: báránybordát evett krumplipürével. A férfi hajnali fél háromkor feküdt le, de olyan rettenetesen viszketett, hogy a barátnője egészen addig vakargatta a hátát, amíg el nem aludt.