Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Egy tál csili ölte meg a brit targoncást

2008.09.29. 11:48
Halállal végződött egy viccesnek indult családi vetélkedés, amely azt volt hivatott eldönteni, képes-e bárki megenni a legcsípősebb csiliszószt, amelyet otthon is el lehet készíteni.

A 33 éves Andrew Lee a barátnője bátyjával fogadott, képes-e megenni a legcsípősebb csilit, amelyet maga készít el. A brit villástargonca-vezető az édesapja által a kiskertben nevelt paprikával bolondította meg a paradicsomszószt, amely méregerős volt, de valóban meg tudta enni.

A bajok később kezdődtek: a fiatalember előbb csak rosszul érezte magát és viszketni kezdett, majd másnap reggel holtan találták az ágyában; valószínűleg szívroham végzett vele. A toxikológiai vizsgálat dönti majd el, hogy a csípős szósz okozta-e a szívrohamot.

A halottkémi vizsgálat során elhangzott, hogy a yorkshire-i fiatalember tökéletes egészségnek örvendett, és nem sokkal a csiliverseny előtt esett át üzemorvosi vizsgálaton, amelyen mindent rendben találtak.

Imádott főzni, de olyan erős ételt még soha sem készített, mint a halála előtti estén. Pontosabban, az nem is volt étel, csak dolmio szósszal összekevert erős paprika - ebből azonban egy egész tányérral bevágott. Korábban azonban rendesen megvacsorázott: báránybordát evett krumplipürével. A férfi hajnali fél háromkor feküdt le, de olyan rettenetesen viszketett, hogy a barátnője egészen addig vakargatta a hátát, amíg el nem aludt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!