Aliz
6 °C
14 °C

Átdátumozott csokoládészállítmány

2007.10.25. 19:28
Tizenöt raklapnyi édességet (főként csokoládét) koboztak el az állategészségügyi hatóság munkatársai, miután kiderült, hogy az édes portékát újracsomagolták, s szavatossági idejét átdátumozták. Hogy a boltokba került-e az inkriminált áruból, azt egyelőre nem tudni.

Egy kilencedik kerületi cég telephelyén razziáztak az állategészségügyi hatóság emberei, miután telefonon valaki figyelmeztette őket, hogy ott nagy tételben csokoládét csomagolnak át. A cég egyébként meglehetősen jól fel volt szerelve, házi nyomdával rendelkezett, illetve akadt az újracsomagoláshoz alkalmas gép is.

A cégnél bevett gyakorlat szerint leszedték a nagyrészt lengyel csokoládéból és különböző cukrász alapanyagokból álló szállítmányról a külső celofán borítást. Ezután oldószerrel lemosták a régi, többségében 2006-os lejárati dátumot, s 2008 februári dátumot ütöttek a dobozokra, flakonokra, majd újracsomagolták azokat. Az édességek között tavalyról megmaradt szaloncukrok is voltak, feltehetően ezeket idén akarták értékesíteni.

Találtak olyan 2008-as dátummal ellátott készletet is, amelyről nem lehet megállapítani, hogy valódi, vagy esetleg a telepen csomagolták át. Ezért ezt a tételt nem semmisítették meg, de zár alá vették. Hajós Ádám elmondta, hogy ezt a készletet csak akkor kaphatja vissza a tulajdonos, ha számlákkal bizonyítja, honnan származik, és mikor vásárolta azt. Az állategészségügyi hatóság pénteken feljelentést tesz az ügyben rossz minőségű termék szándékos forgalmazása miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?