Klaudia
-4 °C
2 °C

Csurka bepereli Verebest és az RTL Klubot

2001.11.21. 15:47
Csurka István, a MIÉP elnöke közölte, hogy bepereli Verebes István színművészt, valamint az RTL Klub kereskedelmi tévét "rágalmazás, valamint jó hírnevéhez fűződő személyiségi joga megsértése miatt". Verebes saját elmondása szerint "szarik Csurkára és a pártjára".
Csurka István azért perel, mert Verebes István az RTL Klub Heti Hetes című műsorban kijelentette, hogy a pártelnök III/III-as ügynök volt. Csurka 500-500 ezer forint nem vagyoni kártérítést követel Verebestől és az RTL Klubtól is.

"Leszarom Csurkát"

- Miért, nem az volt? - kérdezett vissza érdeklődésünkkor Verebes István. - Ő maga is bevallotta, akkor most mire ez a nagy felháborodás. Nem részleteztem, hogy az ügynöki munkát milyen mélységben végezte. Egyébként meg leszarom Csurkát, laszarom a pártját, és azt, hogy beperel.

Puha ügynök volt?

Mint ismeretes nem ez az első eset, hogy Csurka személyét összefüggésbe hozták az egykori állambiztonsági belső elhárítással. Többen hozzávágták már, hogy ügynök volt. A Magyar Fórum 2001. június 14-i számában a lap újságírója kifakad, hogy sokan "az ismeretlenségből mocskolódnak" a párt elnökével.

A MIÉP elnöke az őt ért vádakra azzal válaszolt, hogy 1993-ban elsőként és azóta is egyetlenként tárta fel múltját és leírta, miként szervezték be. Elmondta, hogy fenyegetéssel kényszeríttették az aláírásra: megverték, fenyegették, hogy rokonait is beviszik. Csurka annak idején azt is elmondta, hogy senkit nem jelentett, nem volt besúgó.

A RTL Klub televízió illetékese azt közölte, hogy jogászaikkal tárgyalnak a Csurka bejelentésről, és majd csak később nyilatkoznak.