Jolán
2 °C
4 °C

Majdnem 2,5 mázsát fogyott

2008.02.13. 09:14
Oda a dicsőség, a valaha 570 kilós mexikói Manuel Urbie már csak emlékezhet arra, hogy milyen volt a világ legkövérebb emberének lenni. Az utóbbi két évben 230 kilót fogyott, és nem akar megállni.

Már 230 kilót fogyott a világ legkövérebb embere, a mexikói Manuel Uribe, és a jelek szerint nincs megállás. A fogyókúra megkezdése előtt 570 kilót mutatott mérleg, és ezzel az impozáns súllyal Urbie a világrekordok Guinness-könyvében.

A 42 éves férfi a legnehezebb időkben legfeljebb a legkövérebb ember címére lehetett büszke, de 5 éven át az ágyat sem tudta elhagyni, az édesanyja és a menyasszonya gondozta. Két éve kezdett fogyókúrázni mexikói, amerikai és olasz orvosok segítségével, diétával és tornával.

És a jelek szerint fogyás közben jön meg az étvágy, Urbie azt tervezi, hogy négy év alatt tovább fogy, és eléri a 120 kilót. S hogy motivációban se legyen hiány, március 9-én Uribét speciális daruval ágyastul kiemelik a lakásából, és teherautóval körbeviszik a városában, hogy a nép csodálhassa a megfogyatkozott "nagyembert".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?