Valér
2 °C
8 °C

Teljesen szétvertek egy buszt a fradisták

2003.10.17. 13:40
A Fradi-szurkolók egy csoportja nem tudta megemészteni csapatuk koppenhágai vereségét: menet közben teljesen szétverték az őket Dániából hazaszállító buszt. A lerészegedett drukkereket pénteken hajnalban kommandósok várták Magyarországon.
Szétverte a buszt, és a sofőröket is megfenyegette a Dániából hazatérő Fradi-szurkolók egy csoportja. A szerda esti koppenhágai kiesés után a Ferencváros labdarúgócsapatának elkeseredett szurkolói hatalmas pusztítást végeztek a hazafelé tartó autóbuszon.

A drukkerek rengeteg alkoholt fogyasztottak, megrongálták a jármű belsejét, felfeszítették a hűtőládát, letépték a függönyöket és felfordulást csináltak a mellékhelységben is. A vandalizmust a vezetők megpróbálták megakadályozni, de az agresszív ferencvárosiak megfenyegették őket.

Mint ismert, a budapesti csapat 1:1 arányú döntetlent játszott a dán csapattal, végül a koppenhágaiak tizenegyesekkel jutottak tovább az UEFA-kupa első fordulójából.

Rossz társaság
Mint azt az Index a Győr Megyei Rendőr-főkapitányság illetékesétől megtudta, a buszon harminkilencen utaztak, köztük egy lány, akik már a Dániába vezető úton is meg-megfeledkeztek magukról. Az ittasan randalírozó társaság viselkedéséről a tettlegesen is megfélemlített sofőr telefonált a bérelt busz tulajdonosának, aki csütörtökön értesítette a rendőrséget. A szurkolókat pénteken nem sokkal éjfél után "fogadta" a készenléti rendőrség, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrökkel és a határőrökkel megerősítve.

A szurkolókat leszállították a buszról, melynek állapotát a helyszínelők megvizsgálták. Rendőri intézkedés, előállítás végül nem történt, a vezérdrukker sikeresen lecsillapította túlfűtött társait. A vizsgálat befejezése után a szurkolók visszaszállhattak a megviselt járműbe, és rendőri kísérettel tértek vissza Budapestre. A busz tulajdonosa az őt ért károk miatt tesz feljelentést, a bántalmazott sofőr viszont nem indít magánvádas eljárást.