Auguszta
-4 °C
2 °C

Darabolós gyilkost kaphattak el 13 év után

2006.03.03. 14:48
A rendőrök szerint B. Sándor rabolta el, majd darabolt a fel azt a nőt, akinek levágott fejét 13 éve találták meg egy építkezési területen.

Elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték a rendőrök egy 13 évvel ezelőtti darabolós gyilkosság gyanúsítottját. A rendőrség 1993. május 24-én, a főváros XI. kerületében, a Dombóvári utca mellett, a világkiállítás felvonulási területén lévő mocsaras tóban egy női fejet talált, majd másnap, több darabban megtalálták a hiányzó testrészeket is - mondta Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomzó Iroda szóvivője.

Az áldozat egy Rákóczi téri prostituált volt. A nyomozást 1994-ben a BRFK megszüntette, mert nem találták meg a gyilkost, de az ORFK "döglött ügyek" osztálya nemrégiben leporolta az aktákat, és az eredmények alapján a Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozás folytatását.

A nyomozó iroda szóvivője szerint a meggyilkolt nőt - eltűnése előtt két héttel -, B. Sándor, egy budapesti férfi vitte magával. A gyanúsítottat a rendőrök hétfőn elfogták az Ecseri úton.