Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Részeg Darth Vader támadt a Jedikre

2008.04.23. 17:20
Egy fekete szemeteszsákba öltözve fémmankóval verte meg a walesi Holyheadben Barney és Michael Jones-t, a Jedi Egyház két alapítóját Arwel Wynne Hughes, aki miközben saját kertjükben ütlegelte a jediket, azt kiabálta, hogy "Darth Vader". Hughes sajátbevallása szerint a rajtaütés előtt megitta egy tízliteres dobozos bor nagy részét.

Bíróságon végződött Star Wars összecsapásról tudósított a BBC. Az észak-walesi Anglesey sziget nagyvárosában, Holyheadben támadás érte a Jedi Egyház két helyi alapítóját, akik éppen saját kertjükben játszottak békésen fénykardjukkal.

A két egyházalapítót, Barney Jones-t és unokatestvérét, Michaelt a 27 éves Arwel Wynne Hughes verte meg. A fiatal férfi a bíróság előtt elhangzott állítások szerint fekete szemetes zsákba és egy körgallérba öltözve ugrott be Jones-ék telkére, majd egy fémmankóval verni kezdte a jediket azt kiabálva, hogy "Darth Vader".

Hughs először Barney Jones-t ütötte fejbe a mankóval, majd kacagva Michaelnek támadt, aki a combján kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett. Meglepett Jones-ék azt hitték, hogy a Star Wars imitátor által végrehajtott roham előre kitervelt akció volt az egyházuk miatt. Hughes azonban, aki egy tízliteres dobozos bor nagy részét itta meg a támadás előtt, egyáltalán nem emlékezett a történtekre, a bíróságon azt hangoztatta, hogy csak a helyi újságból értesült az eseményekről. Védője szerint az alkoholproblémákkal küzdő Hughes azt sem tudta megmondani, hogy a támadásnál használ mankó honnan származott.

Jones-ék ügyvédje viszont azt hangoztatta, hogy ügyfelei vallásosak és erősen hisznek az általuk alapított Jedi Egyház tételeiben. Az internetes közösségnek az ügyvéd szerint a városban harminc, világszerte viszont több ezer tagja van.