Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Részeg Darth Vader támadt a Jedikre

2008.04.23. 17:20
Egy fekete szemeteszsákba öltözve fémmankóval verte meg a walesi Holyheadben Barney és Michael Jones-t, a Jedi Egyház két alapítóját Arwel Wynne Hughes, aki miközben saját kertjükben ütlegelte a jediket, azt kiabálta, hogy "Darth Vader". Hughes sajátbevallása szerint a rajtaütés előtt megitta egy tízliteres dobozos bor nagy részét.

Bíróságon végződött Star Wars összecsapásról tudósított a BBC. Az észak-walesi Anglesey sziget nagyvárosában, Holyheadben támadás érte a Jedi Egyház két helyi alapítóját, akik éppen saját kertjükben játszottak békésen fénykardjukkal.

A két egyházalapítót, Barney Jones-t és unokatestvérét, Michaelt a 27 éves Arwel Wynne Hughes verte meg. A fiatal férfi a bíróság előtt elhangzott állítások szerint fekete szemetes zsákba és egy körgallérba öltözve ugrott be Jones-ék telkére, majd egy fémmankóval verni kezdte a jediket azt kiabálva, hogy "Darth Vader".

Hughs először Barney Jones-t ütötte fejbe a mankóval, majd kacagva Michaelnek támadt, aki a combján kisebb horzsolásos sérüléseket szenvedett. Meglepett Jones-ék azt hitték, hogy a Star Wars imitátor által végrehajtott roham előre kitervelt akció volt az egyházuk miatt. Hughes azonban, aki egy tízliteres dobozos bor nagy részét itta meg a támadás előtt, egyáltalán nem emlékezett a történtekre, a bíróságon azt hangoztatta, hogy csak a helyi újságból értesült az eseményekről. Védője szerint az alkoholproblémákkal küzdő Hughes azt sem tudta megmondani, hogy a támadásnál használ mankó honnan származott.

Jones-ék ügyvédje viszont azt hangoztatta, hogy ügyfelei vallásosak és erősen hisznek az általuk alapított Jedi Egyház tételeiben. Az internetes közösségnek az ügyvéd szerint a városban harminc, világszerte viszont több ezer tagja van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!