Gusztáv
-4 °C
1 °C

Egy hónap börtön leszbikus csókért

2008.05.26. 11:27
Tengerparton csókolózott egy libanoni és egy bolgár nő, ezért egy hónap börtönre ítélték őket Dubajban. A szigorú rendőrség a nadrágos nőkre is lecsap.

Egy hónapra börtönbe kell vonulnia két külföldi nőnek az Egyesült Arab Emírségekben, mert intim helyzetben kapták rajta őket egy strandon. Szemtanúk szerint csókolóztak és egymást átölelve feküdtek a tengerparton "mint egy házaspár". Egy dubaji bíróság erkölcstelennek ítélte a 30 éves libanoni és a 36 éves bolgár nő intim együttlétét, és úgy határozott, hogy a büntetésük letöltése után el kell hagyniuk az országot, írja a helyi Gulf News.

A lap arról is beszámolt, hogy a dubaji rendőrség ötnapos kampányt indított a transzvesztiták ellen "a társadalmi értékek védelmének" jelszavával. A hatóságok azzal indokolták a kampányt, hogy az utóbbi időben egyre több transzvesztita jelent meg nyilvános helyeken, főleg bevásárlóközpontokban.

A rendőrség közerkölcsöt sértő vétség címén őrizetbe fogja venni mindazokat (nőket és férfiakat egyaránt), akik a másik nem ruhájába öltözve jelennek meg nyilvánosan.