Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demis Roussos botrányos szegedi koncertje

2002.09.30. 11:06
Demis Roussos szombat délutáni szegedi koncertje botrányba fulladt, estére azonban összeszedte magát a görög művész. Az előadás végén a kisdiákok virágcsokorral és Macskássy Izolda képeivel köszönték meg a fellépést.
Már az előjelekből arra lehetett következtetni, hogy borul a tervezett program, Demis Roussos lemondta ugyanis azt az ebédet, amelyet szegedi politikusok társaságában kellett volna elfogyasztania. Állítólag már a repülőtéren konfliktusba került a magyar szervezőirodával, mert nem felelt meg az érte küldött Audi A6-os - írja a szegedi Délmagyarország.

Papírját lobogtatta

A Szegedi Nemzeti Színház esti koncertjén Demis Roussos szemüvegben, egy papírlappal a kezében lépett színpadra. A láthatólag kedvetlen énekes hamarosan abbahagyta az éneklést, noha az első szám szövege hangfelvételről tovább szólt. A közönség ekkor döbbent rá: a három vokálozó lány és a zenekar ellenére a koncert playbackről megy. Demis nem jött zavarba: a papírját lobogtatta, a zenekarnak magyarázott, olyan hatása volt az egésznek, mintha próbán lenne.

Az indulatok elszabadultak

A napilap cikke szerint az indulatok a második szám után szabadultak el: heves füttykoncert, fújolás, bekiabálás hangzott a nézőtérről. Egy diszkósított Donizetti-operaária után a függönyt lehúzták, és megjelent a műsorvezető: "Roussos egy tragikus hírt kapott telefonon a fellépése előtt, mondta, ennek következtében került ilyen rossz lelkiállapotba."

A nézők nem vették be

A közönség soraiból mindenfelé hallani lehetett: Nem igaz! Hazugság! A rend a Boney M-koncertjére állt helyre, ahol a playback zenei alapra már élőben énekeltek az együttes tagjai. A műsorvezető a koncert végén bejelentette: hétfőn visszafizetik a jegyek árának felét.

Demis metamorfózisa

Az esti előadásra a napilap szerint "Demis Roussos nagy változáson ment keresztül: papír és szemüveg nélkül, a közönségnek csókokat dobva jelent meg a színpadon és valósággal elbűvölte a nézőket." A koncert végén a kisdiákok virágcsokorral és Macskássy Izolda képeivel köszönték meg a fellépést.