Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A szomszédot gyanúsítják a dévaványai gyilkossággal

2005.06.05. 11:56
A rendőrség alapos gyanúja szerint a szomszéd fiú ölte meg azt a 15 éves lányt, akinek holttestét vasárnap kora reggel találták meg a családi ház melléképületében. A gyanúsított ellen körözést adtak ki, és vasárnap este lakossági bejelentésre elfogták.

Szombat éjjel megöltek egy 15 éves lányt a Békés megyei Dévaványán. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság forró nyomos csoportja a nap folyamán a családtagokat és a barátokat hallgatta ki. A nyomozás részleteiről Szombati Andrea, a főkapitányság sajtóreferense az Indexnek elmondta, a gyilkosságról vasárnap reggel hét órakor érkezett a bejelentés a kapitányságon.

A tettes ellen körözést adtak ki

"A nyomozás adatai szerint a lány és barátai szombat este szórakozni indultak, majd éjjel kettő óra körül értek haza a család Petőfi utcai házához. A barátai megvárták, amíg a lány a kertkapun belép, majd elköszöntek tőle" - mondta a sajtóreferens. A tizenéves lány torkát ezt követően vágták el.

Szombati Andrea elmondta, az áldozat barátai nem látták, hogy bárki is tartózkodott volna a kertben, amikor elbúcsúztak tőle. A beszámolókat összegezve a rendőrség alapos gyanúja szerint az elkövető a szomszédban lakó 18 éves Salánki Sándor, aki korábban kapcsolatban állt az áldozattal. A fiú azóta szökésben van, a környéken lakók szombat este óta nem látták.

Elfogták a feltételezett gyilkost

Őrizetbe vették a dévaványai kislány megölésével gyanúsítható fiatalembert - értesült a HavariaPress. A rendőrök vasárnap este lakossági bejelentés alapján Gyomaendrődön elfogták a szökevényt.

Egyelőre nem tudni az indítékot

"A tanúk kihallgatása jelenleg is folyik, ezért egyelőre a gyilkosság indítékairól nem tudunk részletekkel szolgálni" - mondta az Indexnek Szombati Andrea. A rendőrség csupán arra figyelmeztet, a fiatalembernél feltehetően lőfegyver van. Ismerősei szerint ugyanis korábban említette, hogy szerzett egy fegyvert. A helyszíni szemle adatai alapján elmondható, hogy a gyilkosságot nem lőfegyverrel, hanem késsel követte el, a lány testén szúrt, illetve a nyakán vágott sérülések láthatóak.

Az áldozat holttestére a lány nagyapja talált rá a reggeli órákban a családi ház kiskonyhának használt melléképületében. A gyilkossággal kapcsolatban korábban megjelent hírek szerint az áldozat 11 éves volt, de a rendőrkapitányság helyesbítette az adatot.

Dévaványa a Körös és a Berettyó által határolt síkságon fekszik, jellegzetesen alföldi város. A kevesebb mint 9000 lakosú településen eddig semmilyen hasonló eset nem történt.