Eleonóra
-1 °C
2 °C

Diéta koponyalékeléssel

2004.10.10. 11:05
Húsz nap alatt ötven kilót is lehet fogyni egy különböző veszélyei miatt sokak által támadott diétás eljárással. A koponya meglékelése után egy az agyban elhelyezett gyűrű gátolja az éhségérzet kialakulását.
Sokan támogatják, de még többen ellenzik egy Henry Grossman nevű amerikai fogyókúra-guru módszerét: koponyalékeléssel kívánja megszabadítani fölös kilóiktól a túlsúlyos embereket

Meggyűrűzi az agyat

A "diéta" mibenléte egy speciális fúró segítségével elvégzett koponyalékelésből áll, ami után az agy meghatározott területére egy különleges acélötvözetből készült gyűrűt helyeznek. A gyűrű hatásmechanizmusát eddig nem sikerült megfejteni, de mindenesetre tény, hogy a páciens teljesen elveszti az étvágyát, így nem eszik és fogyásnak indul - olvasható a Szobkor orosz nyelvű hírportálon.

Húsz nap, ötven kiló

A fogyókúra-guru állítása szerint ő maga már kipróbálta a saját módszerét és 50 nap alatt húsz kilótól szabadult meg. Sokan ellenzik a módszert, mondván hogy a trepanációs diéta folytán az emberek semmit sem esznek, noha szervezetüknek szüksége van táplálékra. Mi több, az eljárás akár anorexiához is vezethet.

Emellett nem igen tudni, kit lehet megkérdezni az esetleges további kockázatokról és mellékhatásokról.